Uncategorized

Σάντ- Ρος: Περιμένουμε να πούμε εμείς την τελευταία λέξη στον Μπλάτ!

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος μίλησε στο sdna.gr για τις φιλοδοξίες του, τους νέους συμπαίκτες, την Αθήνα και για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό!

Ο Κουβανός φόργουορντ περιέγραψε τις πρώτες εντυπώσεις του από την παρουσία του στην Αθήνα, για λογαριασμό της ΑΕΚ. «Μέχρι στιγμής όλα κυλούν πολύ καλά. Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και όλο το καλοκαίρι έγιναν κινήσεις για να είναι δυνατή. Το προπονητικό σταφ είναι εξαιρετικό και το έχω διαπιστώσει από τις πρώτες κουβέντες που κάναμε. 
Όλα μέχρι ώρας κυλούν πολύ καλά, υπάρχει θετική ενέργεια σε κάθε άνθρωπο μέσα στην ομάδα και προσπαθώ με τη σειρά μου να μαθαίνω όλο και καλύτερα την ομάδα και τα συστήματα. Ακόμα δεν ξέρω όλα τα ονόματα των συμπαικτών μου, κάποια είναι και αρκετά δύσκολα, αλλά όλα μέχρι ώρας είναι πολύ καλά».
Στην Νταρουσάφακα ο εκρηκτικός φόργουορντ είχε τον ρόλο του… αμυντικού εξολοθρευτή. Ένας ρόλος που δείχνει να του ταιριάζει, αλλά και να τον απολαμβάνει, καθώς και φέτος ο ρόλος θα είναι παρόμοιος. «Πάνω κάτω θα είναι ίδιος ο ρόλος μου και φέτος. Είμαι παίκτης που μου αρέσει η άμυνα και θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτό το κομμάτι. Όλοι το ξέρουν. Έχουμε καλή ομάδα και στο επιθετικό κομμάτι και θα πρέπει όλοι να περιμένουν πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και στις δύο πλευρές του παρκέ».
Την φετινή σεζόν θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ξεχωριστό, για εκείνον, πρόσωπο. Κι αυτό γιατί ως παίκτης της ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ. Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στον Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό. «Έχω δει κάποια παιχνίδια των δύο ομάδων στο παρελθόν και ξέρω πως υπάρχει μεγάλη κόντρα. 
Είναι ντέρμπι τα παιχνίδια αυτά και ο κόσμος τα περιμένει πως και πως. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, από τον κόσμο. Αυτό μας δίνει τεράστια ενέργεια και θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε φορά. Έτσι περιμένουμε να έχουμε καλά παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του κόουτς Μπλατ και να πούμε εμείς την τελευταία… λέξη».
Η περσινή σεζόν ήταν άκρως επιτυχημένη για την ΑΕΚ, καθώς συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και το Champions League. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας ακόμα τίτλος που αποτελεί τεράστιο δέλεαρ. Και αυτός είναι το πρωτάθλημα, το οποίο «φυσικά και δίνει κίνητρο», όπως τονίζει, για να συμπληρώσει. «Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα αυτό που θες είναι να πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να κερδίζεις παντού και πάντα. Ο κόσμος θέλει να κερδίσουμε και εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Υπάρχουν υψηλοί στόχοι και θα παλέψουμε για να τους κατακτήσουμε».
Στο τέλος της κουβέντας, ο Κουβανός φόργουορντ περιέγραψε και τις πρώτες εντυπώσεις του από την πόλη της Αθήνας, για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Μου αρέσει η Αθήνα! Έχει αρκετά θερμό κλίμα και αυτό μου αρέσει πολύ. Δεν έχω μάθει στον μέγιστο βαθμό την πόλη, καθώς είναι μόλις οι πρώτες μέρες μου εδώ, αλλά όσα έχω δει μέχρι στιγμής μου αρέσουν πολύ. Θα έχω το χρόνο, άλλωστε, στο μέλλον να μάθω ακόμα καλύτερα την πόλη».