Uncategorized

Το αυτονόητο, που έγινε…ασυνήθιστο

Ασυνήθιστο πραγματικά. Ποιος θα φανταζόταν πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ντέρμπι, με οπαδούς και των δύο ομάδων, εν έτη 2018. Και όμως έγινε. Με μια μικρή αλλά διόλου ασήμαντη διαφορά. Ο αγώνας έγινε στην Κύπρο.

Όπως γνωρίζεται οι περισσότεροι, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στην Λευκωσία στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ “Νεόφυτος Χανδριώτης”.

Στην εν Ελλάδι πραγματικότητα, ένα τέτοιο ντέρμπι δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ με την παρουσία οπαδών και από τις δύο ομάδες. Ο φόβος για επεισόδια, θα κυριεύει το μυαλό των αστυνομικών και όχι μόνο. Εξάλλου τα παραδείγματα δεν είναι μονάχα ένα και δύο.

Στο τουρνουά αυτό λοιπόν, έγινε κάτι το “μοναδικό” (για τα ελληνικά δεδομένα). Δεν έγινε το παραμικρό. Οι μεν οπαδοί της Ένωσης στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας τους, οι δε του Παναθηναϊκού υποστήριζαν την δικη τους.

Όλα αυτά γεννούν μνήμες, από μια μακρινή εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό, τότε που το ασυνήθιστο ήταν συνηθισμένο, και όχι μια νοσταλγική επιθυμία που απαιτούμε ακόμα και τώρα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
enable_page_level_ads: true
});