Uncategorized

Το πάλεψε η ΑΕΚ αλλά ηττήθηκε από τον Αγιαξ

Η Ενωση πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αγιαξ, ο οποίος πήρε τη νίκη με 3-0 για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στο αήττητο 14 αγώνων που είχε η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ απορρόφησε με μεγάλη επιτυχία την πίεση που άσκησε ο Αγιαξ, κέρδιζε χώρο στο γήπεδο όσο περνούσαν τα λεπτά και μάλιστα αν είχε σταθεί πιο τυχερή σε μια κεφαλιά του Σιμόες και σε ένα σουτ του Πόνσε θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Αγιαξ, καθώς ο Ταλιαφίκο αιφνιδίασε την άμυνα της ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ για τον “Αίαντα” στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εμφάνισαν νεύρα που δεν τα μετουσίωσαν σε ευκαιρίες και μοιραία ήρθε το δεύτερο γκολ από τον Φαν ντερ Μπεεκ στο 77ο λεπτό, σε μια επίθεση που ξεκίνησε από λάθος του Σιμόες. Το τρίτο γκολ πέτυχε ξανά ο Ταλιαφίκο ο οποίος στο 90ο λεπτό έκανε μια σέντρα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα.

Κορυφαίοι σε απόδοση για την ΑΕΚ ο Μάριος Οικονόμου με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, σημαντικές επεμβάσεις και από τον Βασίλη Μπάρκα.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61′ Αλεφ), Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (81′ Γιακουμάκης).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε, Εϊτινγκ, Νέρες (78′ Ντόλμπεργκ), Νέρες, Τάντιτς, Χούντελααρ (62′ Φαν ντε Μπεεκ).