Uncategorized

Οι πρωταθλητές δεν τα παρατάνε ΠΟΤΕ!

Ο Γιάννης Κορομηλάς καταπιάνεται από την “ακατάλληλη για καρδιακούς” φετινή ΑΕΚ και γράφει την εμφάνιση της στην Τούμπα, που σίγουρα μόνο κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…


Όλοι γνώριζαν την δύσκολη αποστολή της ΑΕΚ στην Τούμπα κακά τα ψέματα. Όποιος πει το αντίθετο είναι ψεύτης. Σε μία τέτοια έδρα, που οι οπαδοί, οι παίκτες, ο προπονητής και όλοι τους συνολικά και γενικότερα έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόμπλεξ με την ΑΕΚ, είναι δύσκολο να διαφύγεις, αλλά αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να καταθέσεις ψυχή και σώμα και να μην τα παρατήσεις σε καμία περίπτωση.

Πραγματικά, η Ένωση σήμερα δεν μπορούσε να χάσει αλλιώς! Αυτονόητο, πως όπου πάμε, προσπαθούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Φαίνεται πως επιθετικά η ομάδα είναι πολύ δουλεμένη, βγάζει αυτοματισμούς, πρώτες επαφές και πολλούς τρόπους ανάπτυξης σε σχέση με πέρσι. Αμυντικά όμως, η ομάδα είναι ένα “κλικ” πιο πίσω από την προηγουμένη χρονιά. Είναι ένα “κλικ” πιο αργή.

Αυτό κόστισε στο ντέρμπι της Τούμπας, όπως κόστισαν οι μεταγραφές που δεν έγιναν αλλά και οι σημαντικές απώλειες παικτών όπως του Μπογέ. Από δύο λάθη φάγαμε 2 γκολ, αλλά όπως είναι η ζωή είναι και το ποδόσφαιρο. Άδικα και τα 2… Σίγουρα οι απροσεξίες, ο κακός Σιμόες και η ευκολότερη αποσυγκέντρωση της ομάδας στην αμυντική λειτουργία έπαιξαν μείζων ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, που για κανέναν λόγο δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του σημερινού αγώνα.

Η ΑΕΚ πραγματικά μπήκε αγριεμένη, δείχνοντας ότι έχει ξεχάσει τον αγώνα της Τετάρτης με τον Άγιαξ και ενώ μέχρι το 20 λεπτό είναι η κυρίαρχη του ματς, έρχεται μετά από λίγο το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου, για να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση, παρόλο την ψυχρολουσία που υπέστη, δεν τα παράτησε, αφού πιέσε για την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε όμως νωχελικά, το πλήρωσε και έφαγε και δεύτερο. Συνέχισε όμως, βγήκε μπροστά και επιτέθηκε, χωρίς να βρει όμως σημάδι. Πραγματικά σήμερα, πολλοί κόντεψαν να πάθουν “καρδιακό επεισόδιο” με τις τόσες χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ!!
Αυτό που ίσως κρατάω από σήμερα, είναι το REFUSE TO DΙΕ, για άλλη μία φορά που έβγαλαν οι παίκτες μας, αφού δεν τα παράτησαν, ακόμα και όταν δέχτηκαν το δεύτερο γκολ. Βγήκαν μπροστά, επιτέθηκαν, χάσανε 2 δοκάρια, σωρεία ευκαιριών και φάσεις που δεν τελείωσαν ποτέ, ακόμα και αν βρεθήκαν οι παίκτες της Ένωσης σε ευνοϊκή θέση. Αρκετά καλό παιχνίδι από τους πρωταθλητές μας επιθετικά, σε γενικότερες γραμμές. Δεν είχαμ την τύχη με το μέρος μας όμως. Τι γκίνια…
ΥΓ) Στηρίζουμε την ομάδα τώρα, περισσότερο από τι πριν, γιατί το χρειάζεται. Σωστή η κριτική αλλά όχι η ισοπέδωση!

ΥΓ2) Νίκες με Λαμία στο κύπελλο και με ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική για πολλούς λόγους και κυρίως ψυχολογικούς. Ειδικά το παιχνίδι στην Κρήτη θα είναι δύσκολο, αφού ο ΟΦΗ καίγεται για βαθμούς.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});