Uncategorized

Εσωσε την παρτίδα στο 90′ η ΑΕΚ

Με γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 90′ η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε στο 58′ με τέρμα του Φορτούνη.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπακασέτα.

Μετά το 30′ ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο δημιουργώντας μια φάση μέχρι το ημίχρονο, όταν το πλασέ του Χασάν βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την Ενωση καθώς έχασε με ενοχλήσεις τους Κλωναρίδη και Γαλανόπουλο οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από Γιακουμάκη και Μοράν αντίστοιχα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε το ομολογουμένως ωραίο γκολ του Φορτούνη στο 58′ και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, έχοντας μέχρι εκείνη την ώρα μόλις 2 τελικές προσπάθειες.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της για να έρθει η ισοφάριση, η είσοδος του Μπογέ αντί του Μπακάκη έκανε την ομάδα πιο επιθετική και στο 90′ μετά από σέντρα του Ροντρίγκο Γκάλο, ο Τάσος Μπακασέτας με κεφαλιά σκόραρε και έκανε το 1-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους παρά την μεγάλη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πλέον ακολουθεί η διακοπή για τις εθνικές ομάδες και μετά η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (73′ Μπογέ), Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60′ Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50′ Γιακουμάκης), Μπακασέτας και Λιβάγια.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (74′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Φορτούνης (81′ Τουρέ) και Χασάν (85′ Γκερέρο).