ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στρακόσια ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για το τέρμα

Η ΑΕΚ έχει στο στόχαστρό της τον διεθνή Αλβανό τερματοφύλακα, έχοντας καταθέσει μία πολύ δελεαστική πρόταση για την απόκτησή του.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει βάλει στόχο και θα ενισχυθεί σημαντικά στη θέση του τερματοφύλακα και ένας από τους γκολκίπερ με τον οποίο έχει έρθει σε επαφή είναι ο Θωμάς Στρακόσια! Ο 29χρονος Αλβανός διεθνής τερματοφύλακας της αγγλικής Μπρέντφορντ είναι στα υπ’ όψιν της «Ένωσης» και υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές προκειμένου να γίνει η μεταγραφή και να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Στρακόσια ανήκει στη Μπρέντφορντ από το 2022 όταν και αποχώρησε από την Ιταλία και τη Λάτσιο. Ωστόσο στην Αγγλία δεν αγωνίζεται, μετρώντας μόλις οκτώ συμμετοχές σε δύο χρόνια. Στο παρελθόν ο Στρακόσια έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής των ΑΠΟΕΛ και Πανιωνίου, πριν πάει το 2013 στη Λάτσιο στην οποία έμεινε έως το 2022 και έχοντας περάσει για λίγο, ως δανεικός από τη Σαλερνιτάνα. Το συμβόλαιο του Στρακόσια με τη Μπρέντφορντ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026, ενώ αυτή την περίοδο είναι με την Εθνική Αλβανίας και ετοιμάζεται για το Euro. O ύψους 1.93 μ. τερματοφύλακας μετράει με την Εθνική της χώρας του 28 συμμετοχές. Στην Ιταλία και τη Λάτσιο συνολικά έκανε 208 συμμετοχές κρατώντας σε 62 ματς «καθαρή» την εστία του.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχατε διαβάσει αποκλειστικά στο kitenimerosi.gr για τις επαφές που κάνει η ΑΕΚ για τερματοφύλακες πέραν του Μπρινιόλι, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να ενισχυθούν με παίκτη καλύτερο του Ιταλού.