ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάνκο: «Θα ήθελα να παίξω μαζί με Γκαρσία-Αραούχο»

Ο «Ζορό» της ΑΕΚ μίλησε για όλους και για όλα. Το νέο γήπεδο, τα χρόνια του στην ομάδα, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα!

Ο Αργεντινός πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, «φιλοξενήθηκε» στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ: Οι διάφορες στιγμές της καριέρας του και οι μελλοντικοί του στόχοι, ενώ αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, τις «κρούσεις» που δέχθηκε από ανταγωνιστές της «Ένωσης» και πώς τις… αντιμετώπισε, με μια ατάκα του Μαραντόνα!
Όταν ακούς το όνομα Ίσμαελ Μπλάνκο, αυτομάτως το μυαλό σου πηγαίνει στην ΑΕΚ, με την οποία πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του.

Ο Αργεντινός επιθετικός, μίλησε για όλες τις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές που έζησε με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, για το ποιους ξεχωρίζει από την φετινή «Ένωση» του Ματίας Αλμέιδα, το πώς βίωσε την βραδιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, μιας και έδωσε το «παρών» στην OPAP Arena, καθώς και για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Η προσαρμογή στην Ελλάδα και η ταύτισή του με την ΑΕΚ
Το καλοκαίρι του 2007, ο Μπλάνκο έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, προερχόμενος από μια άσημη ομάδα β’ κατηγορίας της πατρίδας του Αργεντινής. Εκεί έμελλε να μείνει ως το 2011, βιώνοντας την υπόθεση Βάλνερ το 2008, έναν χαμένο τελικό με τον ΟΣΦΠ το 2009, αλλά και την κατάκτησή του δύο χρόνια αργότερα. Όλα αυτά οδήγησαν στο να ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με την «Ένωση». Για το πώς προσαρμόστηκε σε αυτήν και πώς έφτασε στο να πετύχει ό,τι προαναφέρθηκε;

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην αρχή λόγω γλώσσας. Ωστόσο μου φάνηκε πολύ βοηθητικό το ότι υπήρχαν ονόματα στην ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που μου φέρθηκαν οι άνθρωποι και αυτό με έκανε να νιώσω καλά και να ανταποκριθώ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το πόσο με αγαπάει ο κόσμος στην Ελλάδα».

Διαβάστε τη συνέχεια των όσων είπε ο Μπλάνκο πατώντας ΕΔΩ