EUROPA LEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπράιν Όουεν: «Γνωστό όνομα η ΑΕΚ στην Αγγλία – Και η Μπράιτον χωρίς γήπεδο όπως η ΑΕΚ»

ΑΕΚ και Μπράιτον πρώτος αγώνας 2-3

Ο Μπράιαν Όουεν, ρεπόρτερ της Μπράιτον για λογαριασμό της Βρετανικής εφημερίδας Argus, απαντά σε μία σειρά από αγωνιστικά θέματα των «γλάρων», ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ την Πέμπτη (30/11, 19:45) στην Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, αναφέρεται στην ΑΕΚ και τον κόσμο της αλλά και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

 

Συνέντευξη στον Θάνο Μαυρίδη

 

Η Βρετανική Argus αποτελεί μία τοπική εφημερίδα που εδράζει στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας και συνιστά την μεγαλύτερη έντυπη και ηλεκτρονική μορφή πληροφόρησης για την πόλη της Μπράιτον.

Φυσικά, με την Μπράιτον στο προσκήνιο του παγκόσμιου στερεώματος για το ελκυστικό ποδόσφαιρό της αλλά και την «ξιφομαχία» της με την ΑΕΚ για την φάση των ομίλων του Europa League, το αθλητικό τμήμα της εφημερίφδας βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ο Μπράιαν Όουεν, που εργάζεται για την Argus ως ανταποκριτής της Μπράιτον, αναφέρεται στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, την δύσκολη ατμόσφαιρα που αναμένεται στην Opap Arena καθώς και το ταξίδι των φίλων των Άγγλων στην Αθήνα.

Δεν διστάζει να αναφερθεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα ενώ εντοπίζει μία σημαντική ομοιότητα μεταξύ ΑΕΚ και Μπράιτον. Οι Guns n’ Roses στην μεγάλη επιτυχία τους με το τραγούδι Paradise City λένε ‘’Take me down to the Paradise City”. Γιατί ναι(!), ως παράδεισο βιώνουν οι δύο σύλλογοι την μετακίνησή τους στα νέα τους γήπεδα.

 

«Υποπτεύομαι ότι η Μπράιτον θα είναι περισσότερο επιφυλακτική για την ΑΕΚ – Πολλοί τραυματισμοί»

 

  •  Πώς προετοιμάζεται ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι για τον αγώνα; Είναι περισσότερο επιφυλακτικός αν συνυπολογισθεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Amex Stadium; Υπάρχουν εξελίξεις τραυματισμούς;

 

«Ο Ντε Τσέρμπι δεν είναι γενικώς ποτέ επιφυλακτικός αλλά υποπτεύομαι ότι η Μπράιτον σε αυτό τον αγώνα θα είναι περισσότερο επιφυλακτική απέναντι στην ΑΕΚ. Επίσης, υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί και αυτή την στιγμή περιμένουμε νέα για τους Μιτόμα, Μίλνερ, Ανσού Φάτι και Λάμπτει. Ωστόσο, ο Ντε Τσέρμπι δεν φάνηκε αισιόδοξος για τους δύο τελευταίους όταν τραυματίστηκαν το Σάββατο εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι Γουέλμπεκ, Μάρτς, Εστουπινιάν και Ενσίκο είναι μακροπρόθεσμες απώλειες ενώ και ο Άνταμ Γουέμπστερ θα απουσιάσει επίσης. Αναμένουμε την επιστροφή του Ιγκόρ αφότου έχασε τον αγώνα με την Νότιγχαμ εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο. O Γιάν Πολ Βαν Χέκε, που ήταν ο καλύτερος παίχτης της Μπράιτον το Σάββατο θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής και για αυτό δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Ο Λιούις Ντάνκ, ο αρχηγός με επιρροή στην ομάδα, που δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ, θα παίξει σε αυτόν. Έλειψε σημαντικά στο πρώτο παιχνίδι».

 

  • Θα κάνει αλλαγές ο Ντε Τσέρμπι στην βασική ενδεκάδα σκεπτόμενος το επερχόμενο δύσκολο αγώνα στο Στάμφορντ Μπρίτζ εναντίον της Τσέλσι ή θα παίξει κανονικά για να κερδίσει και να εξασφαλίσει την πρόκριση;

 

«O Ντε Τσέρμπι πάντα κάνει αλλαγές αλλά τώρα έχει μειωμένες επιλογές. Περιμένω τον Ζουάο Πέδρο να ξεκινήσει και πιθανόν να κάνει ροτέισον στους τερματοφύλακες. Ο Νταχούντ θα παίξει καθώς στο πρωτάθλημα είναι τιμωρημένος. Όμως, όποιες αλλαγές γίνουν θα βασίζονται στις ανάγκες λόγω των τραυματισμών».

 

«Η ΑΕΚ είναι σε φόρμα, οι Έλληνες δημιουργούν έντονη ατμόσφαιρα»

 

  • Γνωρίζει η Μπράιτον για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ; Νιώθουν κάποια πίεση από την έντονη ατμόσφαιρα που θα υπάρξει;

 

« Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες οπαδοί δημιουργούν έντονη ατμόσφαιρα, αρκετά διαφορετική από την Αγγλική. Η ατμόσφαιρα στην Μασσαλία ήταν εκρηκτική και η Μπράιτον φάνηκε νευρική στην αρχή, όμως θα έχουν μάθει από αυτό ».

 

  • Ποια είναι η αντίληψη της Μπράιτον για την τωρινή φόρμα της ΑΕΚ;

 

«Το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν παρακολουθείται ιδιαίτερα στην Βρετανία, οπότε αμφιβάλλω αν οι οπαδοί θα γνωρίζουν πολλά. Παρόλα αυτά, θα περιμένουν η ΑΕΚ να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος ή κοντά στην κορυφή. Πιστεύω, ότι το staff του συλλόγου θα έχει εντοπίσει ότι η ΑΕΚ είναι σε καλή φόρμα ενώ στην Μπράιτον γνωρίζουν ότι δεν έπαιξαν όπως ξέρουν ότι μπορούν στον πρώτο αγώνα και θέλουν σε αυτό τον δεύτερο αγώνα να δείξουν τί μπορούν».

 

«Στην Αθήνα 1500 φίλοι της Μπράιτον – Γνωστή η ΑΕΚ στην Αγγλία»

 

 

«Όλα τα εισιτήρια πουλήθηκαν αρκετά γρήγορα, οπότε πιστεύω γύρω στους 1.500. Δεν γνωρίζω αν θα ταξιδέψουν οπαδοί χωρίς εισιτήριο, όπως έκαναν στο Άμστερνταμ όπου ταξίδεψαν ακόμα 3.000 χωρίς εισιτήριο και έμειναν στο κέντρο της πόλης ή πήραν εισιτήρια από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Αλλά, δεν νομίζω να συμβεί κάτι παρόμοιο και στην Αθήνα».

 

  • Πώς αντιλαμβάνονται την ΑΕΚ σαν σύλλογο στην Βρετανία και ιδίως οι φίλοι της Μπράιτον;

 

«Νομίζω ότι όσοι έχουν διαβάσει την ιστορία της ΑΕΚ θα εντοπίσει ότι το γεγονός ότι δεν είχε γήπεδο για ένα διάστημα είναι κάτι που συνέβη και στην Μπράιτον αν και μέσα σε διαφορετικές συνθήκες. Η ΑΕΚ είναι ένα γνωστό όνομα στην Αγγλία μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτές είναι, πιθανώς, οι πιο γνωστές ομάδες στην Αγγλία».