SUPERLEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το φως του ποδοσφαίρου σε μια φωτογραφία

Ο Πέτρος Μάνταλος και ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ χθες μας έδειξαν τι σημαίνει ποδόσφαιρο

Λίγες είναι οι φορές στις μέρες μας που νιώθουμε περήφανοι για γεγονότα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, καθώς πλέον περιτριγυριζόμαστε απο σκοτάδι. Όμως, εχθές στην Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε το φως στο πρόσωπο του μικρού Γιαννάκη όταν τον αγκάλιασε ο Πέτρος Μάνταλος μετά το ντέρμπι δικεφάλων.

Πέρασε καιρός απο όταν είδαμε αγνές και όμορφες στιγμές στον αγωνιστικό χώρο και εχθές είτε απο το γήπεδο είτε απο τις τηλεοράσεις μας η χαρά κυριάρχησε στις καρδιές όλων. Με λίγα λόγια, ονειρευτήκαμε έναν κόσμο μακριά απο οπαδικά και σκοτάδι. Σκεφτόμασταν μόνο το φως που αντικρίσαμε. Έπειτα, στις δηλώσεις του μικρού Γιάννη με τον αδερφό του Εύθυμη στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη θυμηθήκαμε το πως είναι να αγαπάς ένα άθλημα και όχι να μην έχεις το ψυχικό κουράγιο να παρακολουθήσεις έναν αγώνα…

Τα παραδείγματα που θα μπορούσαν να αναφερθούν απο την σημερινή ημέρα είναι ατελείωτα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το βίντεο που έφτιαξε η ΠΑΕ ΑΕΚ για να εμψυχώσει τον Στάνκοβιτς, η χαρά των φιλάθλων που μόνο με την φωνή τους και χωρίς καπνογόνα και κροτίδες έδιναν κουράγιο στην ομάδα που αγαπούν, το όμορφο κορεό των οπαδών, το άγχος που επικράτησε στο γήπεδο αλλά και στις καφετέριες και τα σπίτια όταν βρέθηκε στο χορτάρι ο Πέτρος Μάνταλος αλλά και την ανακούφιση όταν σηκώθηκε, το χειροκρότημα σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια τους αλλά και την περηφάνεια όταν ακούγεται ο ύμνος της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά είναι το ποδόσφαιρο. Η αγάπη για μια ομάδα, για έναν παίκτη.

Τα χθεσινά συναισθήματα είναι ο λόγος που παρακολουθούμε ποδόσφαιρο. Ακούγεται πολλές φορές η ερώτηση του γιατί να υπάρχει τόση αγάπη για μια ομάδα ή για το ίδιο το άθλημα. Η απάντηση βρίσκεται στην φωτογραφία του μικρού Γιαννάκη αγκαλιά με τον Πέτρο Μάνταλο.

Τελικά, ίσως το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο με ειρήνη και αγάπη για το ποδόσφαιρο να μην είναι τόσο μακριά. Άνθρωποι σαν τον Πέτρο αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Μας δίνουν δύναμη να ελπίζουμε και να χαμογελάμε ξανά!