EUROPA CONFERENCE LEAGUE, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-Χάιντουκ Σπλιτ: Με συνοπτικές διαδικασίες

Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-0 στο Στάδιο Πόλιουντ, έφερε τους Κροάτες στην Τούμπα και του έδειξε τι πάει να πει έδρα. 

Ο ΠΑΟΚ, μπροστά στο κοινό του πήρε μια εμφατική νίκη κόντρα στην Χάιντουκ, φτάνοντας επιτέλους τα playoff του Conference League και λήγοντας πρόωρα τα ευρωπαϊκά όνειρα του Μάρκο Λιβάγια και της παρέας του.

Οι μόνες στιγμές που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, ήταν στα πρώτα λεπτά, αφού φάνηκε πως η Χάιντουκ ήρθε στην Τούμπα με άγριες διαθέσεις. Το άγχος όμως για παίχτες και φιλάθλους έληξε στο 12ο λεπτό. Ο Κωνσταντελιας κλέβει σε πολύ επικίνδυνο σημείο την μπάλα και με μια εξαιρετική τρίπλα του 20χρονο, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ,Οτζίτζα-Οφόε, τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο Σβάμπ στήνει την μπάλα και ΠΑΟΚ-Χάιντουκ 1-0 στο 12′.

Μέχρι το 79′ το ματς σίγουρα δεν ήταν μονόπλευρο. Και οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έκανα σοβαρές ευκαιρίες για την ισοφάριση και για την επέκταση του προβαδίσματος αντίστοιχα. Όμως, μετά από ένα λάθος της άμυνας των Κροατών και την εξαιρετική πάσα του Μπράντον Τόμας στην καρδία της περιοχής τους, ο Ζίβκοβιτς έκανε το αναμενόμενο, διαλύοντας τις ελπίδες της Χάιντουκ με αυτό το 2-0. Μετά από 6 λεπτά ο ίδιος σφραγίζει την πρόκριση του ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε χαρακτήρα και μετά το 0-0 στο Σπλιτ, τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Είναι προφανώς έτοιμη για το Conference League, αλλά μπροστά της βρίσκεται ακόμα ένα εμπόδιο. Η Χαρτς προέρχεται από μια φοβερή και εμφατική ανατροπή κόντρα στην Νορβηγική Ρόσενμποργκ και σίγουρα έχει το μομέντουμ με το μέρος της. Η ομάδα με σήμα την καρδιά είναι Σκοτσέζικης προέλευσης και πέρσι κατάφερε να τερματίσει 4η, 3 πόντους πίσω από την Αμπερντίν.