CHAMPIONS LEAGUE, ΚΟΣΜΟΣ

Μπιστσάν: «Ελαφρύ φαβορί η ΑΕΚ – Δύσκολο να προετοιμαστείς για τέτοια ατμόσφαιρα»

Ο προπονητής της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ίγκορ Μπιστσάν έκανε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου για τον αυριανό αγώνα της ομάδας του στην OPAP Arena.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Έχουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, απέναντι σε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο και μια εξαιρετικά καλή ομάδα που είναι γεμάτη έμπειρους ποδοσφαιριστές και κατέκτησε μια απαιτητική διοργάνωση όπως είναι το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ήρθαμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για το αν ρώτησε κάποιον από τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ: Επικοινώνησα με κάποιους από την Ελλάδα. Δεν μίλησε με τον Νέναντ Μπιέλιτσα, αλλά όπως είπε στα ΜΜΕ, είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη και στιβαρή που είναι επιθετική και έχει ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας, όπως ο Γκαρσία, ο Τσούμπερ και άλλοι. Υπάρχει και ο Βίντα που είναι πυλώνας της άμυνας, αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές της που αγωνίζονται στην άμυνα. Είναι πειθαρχημένοι και σκληροί, σπάνια χάνουν στην έδρα τους, ενώ θα έχουν βέβαια και η υποστήριξη των φιλάθλων τους.

Για τη κατάσταση της Ντινάμο: Όλοι είναι υγιείς και πρέπει να βελτιώσουμε κάποια κακά στοιχεία που εμφανίστηκαν στον αγώνα με τη Γκόριτσα. Το σχέδιο είναι να είμαστε αρκετά κινητικοί και δυναμικοί. Δεν θα ήταν καλό να βρεθούμε σε θέση κυνηγού γιατί δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια συνθήκη μετά τα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει να είμαστε μαχητικοί και σε εγρήγορση.

Για την κλήρωση με την Άντβερπ: Όπως και στη κλήρωση με την ΑΕΚ, έτσι και τώρα η τύχη δεν ήταν μαζί μας, αλλά προς το παρόν είμαστε συγκεντρωμένοι στην ΑΕΚ.

Για το αν υπάρχει φαβορί: Η ΑΕΚ έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω του πρώτου αγώνα στην έδρα της.

Για τον Ματίας Αλμέιδα: Κάθε προπονητής κρίνεται από τα παιχνίδια της ομάδας του. Από αυτά που έχω δει είναι ξεκάθαρο πως είναι ένας σοβαρός στρατηγός, αν και δεν έχω παρακολουθήσει το έργο του σε προηγούμενες ομάδες.

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: Είναι δύσκολο να προετοιμαστείς για κάτι τέτοιο. Είναι καλό που έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε παρόμοιες συνθήκες, αλλά είναι πάντα διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε ένα πραγματικά ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο είναι πρόβλημα για αυτούς που δεν έχουν εμπειρία. Σίγουρα το γήπεδο θα έχει έναν αντίκτυπο, δεν είναι τυχαίο που έχασαν στην έδρα τους μόνο από τον Ολυμπιακό.