CHAMPIONS LEAGUE, ΚΟΣΜΟΣ

Champions League: Διέλυσε την Αστάνα και βλέπει ΑΕΚ από σήμερα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ διέσυρε την Αστάνα στο Μαξιμίρ με και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε αγγαρεία. Στην επόμενη φάση από σήμερα οι Κροάτες.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Αστάνα και την διέλυσε στο Μαξιμίρ με το βαρύ , παίρνοντας από σήμερα τη πρόκριση και στρέφει το μυαλό της στην ΑΕΚ, η οποία θα πρέπει να είναι προσεκτική και να μην κάνει τα λάθη της ομάδας του Καζακστάν. Συνεχής πίεση και κυριαρχία στο ψηλό παιχνίδι τα κύρια χαρακτηριστικά της Ντινάμο στον αγώνα με την Αστάνα να μην μπορεί να βρει απάντηση στην αντεπίθεση διαρκείας των γηπεδούχων.

Σε ότι αφορά τον αγώνα, η φιλοξενούμενη αρκέστηκε σε παιχνίδι μισού γηπέδου, περιμένοντας να βρει μια αντεπίθεση και η Ντινάμο τη τιμώρησε με σκόρερ τους Πέτκοβιτς

Ο αγώνας ξεκίνησε με μοιρασμένη τη κατοχή, με την γηπεδούχο να παίρνει μέτρα και να χάνει την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 23′ με τον Πέτκοβιτς να γυρίζει όμορφα, αλλά τον πορτιέρο της Αστάνα να διώχνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημάδεψε το δοκάρι σε κεφαλιά με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ να κυριαρχεί στο ψηλό παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να κλείνονται στο δικό τους μισό, ψάχνοντας αντεπιθέσεις. Στο 30′ ο Ιβάνουσετς δοκίμασε το πόδι του με σουτ έξω από τη περιοχή με τον Κόντριτς να διώχνει σε κόρνερ.

Το σκορ άνοιξε εν τέλει ο Πέτκοβιτς σε μια ανύποπτη φάση και μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου, με τον Κροάτη φορ να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ και να στέλνει τη μπάλα σε σημείο που ο τερματοφύλακας της Αστάνα δεν μπορούσε να αντιδράσει. Πέντε λεπτά αργότερα η γηπεδούχος, διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ιβάνουσετς με όμορφο πλασέ, λίγο έξω από τη περιοχή. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 μόλις δύο λεπτά αργότερα, μετατρέποντας τον αγώνα σε γιορτή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αστάνα προσπάθησε να πάρει μέτρα με την Ντινάμο να περιμένει και να επιτίθεται οργανωμένα και να το εκμεταλλεύεται στο 56′ και με τρομερό γκολ του Ιβάνουσετς να κάνει το 4-0. Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι πως η κατοχή στο 65ο λεπτό ήταν στο 72-28!

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Αστάνα ήρθε στο 70′ με γυριστό σουτ του Γιόβανσιτς, το οποίο έφυγε ψηλά. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπατουρίνα αστόχησε σε τετ-α-τετ. Στο 77’ο Λιούμπισιτς είδε τον Κόντριτς να διώχνει το σουτ του σε κόρνερ. Τελευταία φάση του αγώνα για την Ντνίπρο, το σουτ του Αμάνοβιτς που πέρασε άουτ στο 92′.

Στατιστικά:

  • Τελικές (Εντός εστίας): 17 (11) – 4 (0)
  • Κόρνερ: 15-3
  • Κίτρινες/Κόκκινες: 0/0 – 1/0
  • Κατοχή: 68-32