ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

ΑΕΚ: Θα…«τελειοποιηθεί» με 2-3 μεταγραφές ακόμη

Η «Ένωση» κλείνει σιγά-σιγά το ρόστερ που θα παρατάξει για τη νέα σεζόν και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές. Είναι ακόμη η πληρέστερη ομάδα στην Ελλάδα!

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Το μεταγραφικό «παζάρι» συνεχίζεται για όλες τις ομάδες. Μετά την απόλυτη επιτυχία της κατάκτησης του «νταμπλ» από την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και για τη νέα σεζόν. Τα πράγματα προφανώς είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με «δουλειά» και μόνο καθώς ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός έχει αναφέρει πως ξεκινάει μια νέα σεζόν με τρεις νέους στόχους.

Η διατήρηση στην κορυφή είναι πιο δύσκολη από την επίτευξη αυτής λέει μια φράση και είναι απολύτως σωστή. Η ΑΕΚ κατέκτησε τους δύο εγχώριους τίτλους κόντρα σε όλους και σε όλα. Φέτος πρέπει να μοχθήσει για να το πετύχει ξανά ενώ πλέον έχει μια παραπάνω διοργάνωση. Την Ευρωπαϊκή. Είτε καταφέρει το απόλυτο και λάβει το εισιτήριο για τους ομίλους του Uefa Champions League είτε μεταφερθεί στο Europa League ή στη χειρότερη στο Conference League, φέτος οι «Κιτρινόμαυροι» θα έχουν Ευρωπαϊκή παρουσία.

Μετά από χρόνια θα ήθελαν και έτσι πρέπει, να φανούν ανταγωνιστικοί και στις τρεις διοργανώσεις. Όλα είναι θέμα του προπονητή και τον Ματίας Αλμέιδα τον εμπιστεύονται μέχρι και να τους οδηγήσει το αυτοκίνητο άπαντες στα Σπάτα. Στο κομμάτι του ρόστερ έγινε η πιο δύσκολη δουλειά, η παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα. Δε σημαίνει όμως πως τελείωσε εκεί η δουλειά. Αποκτήθηκε ο Ροδόλφο Πισάρο αλλά κι ο Σταύρος Πήλιος.

Είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί κι ένας ακόμη στόπερ, ειδικά τώρα που έμεινε ένα κενό από τη φυγή του Γιώργου Τζαβέλλα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θεωρώ πως, είναι μια μοναδική ευκαιρία το σύνολο της ΑΕΚ να φτάσει κοντά στην «τελειοποίηση» και όσο γίνεται ποδοσφαιρικά να χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο. Με 2-3 μεταγραφές ακόμη θα παρουσιαστεί σίγουρα το πιο πλήρες ρόστερ όχι μόνο του «Δικεφάλου» αλλά κάθε Ελληνικής ομάδας τα τελευταία πολλά χρόνια.

Το ήδη υπάρχον ρόστερ είναι άξιο και ικανό. Ωστόσο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι΄ αυτό δεν πρέπει η ΑΕΚ να επαναπαυθεί. Δεν θα αναλύσουμε θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση γιατί το ξέρει καλύτερα ο Ματίας Αλμέιδα. Όλοι έχουμε την άποψή μας αλλά αυτουνού που μετράει, ευτυχώς, είναι του Αργεντινού τεχνικού. Γνωστοποιούμε μόνο την παρατήρηση πως αυτή η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να φτιάξει την «τέλεια ομάδα». Τι καλύτερο για τη δεύτερη σεζόν μας στο «Ναό» και πρώτη της επιστροφής στην Ευρώπη;