ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά έχει 2+1 projects που μπορούν να φέρουν λεφτά

Επιτέλους παρακολουθούμε μια «Ένωση» ανταγωνιστική από πέρυσι, κυρίαρχο στην Ελλάδα και πανάξια «νταμπλούχο». Τι κάνει όμως εκτός γηπέδων;

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Πόσο ωραία να παρακολουθείς την ΑΕΚ να σαρώνει στα γήπεδα και να κατακτάει ένα πανάξιο «νταμπλ». Μετρήσαμε πολλές δεκαετίες ώστε να παρακολουθήσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Ο Δ. Μελισσανίδης, ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου όμως έφεραν την ευτυχία ξανά στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας και η σοβαρότητα που δείχνει πλέον η «Ένωση» παντού, μας γεμίζει αισιοδοξία για ακόμη καλύτερο μέλλον.

Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι ακόμη, κάτι σπουδαίο που είχε ξεχάσει να το κάνει εδώ και χρόνια παρόλο που προσπαθούσε κάθε σεζόν. Η δημιουργία ενός ή και δύο περιπτώσεων ποδοσφαιριστών που θα «δουλευτούν» σωστά και θα αποφέρουν χρήματα στην ομάδα. Προσπάθησε να το κάνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά είτε τελικά οι παίκτες που επιλέχθηκαν δεν ήταν οι κατάλληλοι είτε οι υπεύθυνοι της ομάδας υπέπεσαν σε τραγικά λάθη και ερασιτεχνικούς χειρισμούς (βλέπε περίπτωση Μπακασέτα).

Από πέρυσι αυτό έχει αλλάξει. Οι «Κιτρινόμαυροι» πλέον κατέχουν 2 έτοιμα συν 1 εκκολαπτόμενο projects που, αν τα χειριστεί σωστά και η τύχη είναι με το μέρος της, θα λάβει τόσα χρήματα που θα αλλάξει μια για πάντα η νοοτροπία του κλαμπ. Οι δύο έτοιμοι ποδοσφαιριστές που αποτελούν και τη μεταγραφική «βιτρίνα» της ΑΕΚ δεν είναι άλλοι από τους Λιβάι Γκαρσία και Άρολντ Μουκουντί.

Ο επιθετικός της ομάδας ήδη έχει προτάσεις που φτάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ασχέτως αν η ΑΕΚ απαντάει αρνητικά λόγω και του 60% των δικαιωμάτων που κατέχει και όχι του 100%. Ωστόσο, δείχνει πως, αν συνεχίσει με την ίδια πορεία, τότε δεν υπάρχει «φρένο» στην καριέρα του αλλά ούτε στην άνοδο της μεταγραφικής του αξίας. Η ηλικία του είναι ιδανική, τα προσόντα του αδιαμφησβήτητα

Περίπου τα ίδια ισχύον και για τον Άρολντ Μουκουντί. Ο στόπερ από το Καμερούν ανέβασε κατακόρυφα την αξία του στην «Ένωση», ειδικά μετά και την επίτευξη του «νταμπλ» που ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Ένα στόπερ με σύγχρονα χαρακτηριστικά, καλή ηλικία και ήδη ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν. Η πρόταση που έχει φέρει μέχρι στιγμής αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ και η απάντηση της ΑΕΚ ήταν αρνητική.

Το λεγόμενο ως εκκολαπτόμενο project είναι αυτό του Ζίνι. Μην παρεξηγηθώ, δεν έχει δείξει ακόμη ολοκληρωμένα στοιχεία ώστε να αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που μια ομάδα θα περιμένει να βγάλει κέρδος αγωνιστικό και χρηματικό όμως έχει το «πακέτο». Ο προπονητής του τον εμπιστεύεται σταδιακά όλο και περισσότερο. Πέρυσι αγωνίσθηκε σε κάποια ματς, φέτος πήγε στην προετοιμασία όπου πέτυχε και 4 γκολ. Είναι σε καλή ηλικία και μπορεί να αποτελέσει το τρίτο project μιας ΑΕΚ που τώρα μαθαίνει να τα «δουλεύει» σωστά.