ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Η ΑΕΚ φέτος δεν έχει την πολυτέλεια συνεχόμενης αναμονής του Πινέδα

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά για την «Ένωση». Η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί μεγάλο εμπόδιο πολυήμερης αναμονής οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή!

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Στην ΑΕΚ τα μεταγραφικά προς το παρόν τρέχουν περισσότερο ως φήμες. Σίγουρα το ρόστερ δεν χρειάζεται ριζικές αλλαγές οπότε είναι φυσιολογικό η βιασύνη να μην είναι ορατή. Η «Ένωση» όμως φέτος έχει δυσκολότερο έργο από πέρυσι. Η εξήγηση είναι απλή. Τη σεζόν που μας πέρασε, το καλοκαίρι του 2022, η ομάδα έπρεπε απλά να αλλάξει όλο το ρόστερ. Το αναφέρω ως «απλό» γιατί το «τώρα» είναι πολύ πιο σύνθετο.

Χρειάζεται σωστές επιλογές ενίσχυσης του ρόστερ χωρίς να αναλωθεί η ομοιγένεια. Η μια έξτρα διοργάνωση, Ευρωπαϊκή μάλιστα, προφανώς προσθέτει την ανάγκη για περαιτέρω επιλογές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Αυτό το γνωρίζουν απόλυτα οι αρμόδιοι του συλλόγου. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει βιασύνη για τώρα αλλά σίγουρα ο χρόνος δεν θα είναι τόσο σύμμαχος φέτος όπως πέρυσι. Οι μεταγραφές έχουν ένα νοητό «deadline».

Άπαντες θεωρούμε πως πρώτος από όλους, ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμεί να έχει το 90% και παραπάνω του ρόστερ  από τα πρώτα Ευρωπαϊκά ματς. Στα προκριματικά τίποτα δεν είναι εύκολο. Σίγουρα το ήδη υπάρχον ρόστερ μπορεί να πετύχει πολλούς στόχους αρχής γενομένης από το πιο «γλυκό» νταμπλ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο οι υποθέσεις τύπου Ορμπελίν Πινέδα δεν πρέπει να κρατήσουν πολύ.

Ειδικά ο Μεξικανός παικταράς ήταν ο παίκτης βαρόμετρο, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, στην περσινή τεράστια επιτυχία. Στις λίγες φορές που έτυχε να μην αγωνιστεί είδαμε πόσο πολύ έλειψε. Δεν είναι πρόβλημα να μην έρθει ο Πινέδα και να αντικατασταθεί, θα είναι πρόβλημα αν η ΑΕΚ επιμείνει έως τον Αύγουστο σε αυτήν την υπόθεση. Οι περισσότεροι όμως πιστεύουμε στον τρόπο που από πέρυσι λειτουργεί η «Ένωση» διοικητικά και αγωνιστικά και αναμένουμε να φύγει ένα αδιάφορο καλοκαίρι χωρίς «Freed From Desire».