ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Η ΑΕΚ δεν έγινε Ντόρτμουντ γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα στη χώρα

Επειδή πολλοί προσπάθησαν να συγκρίνουν δύο εντελώς ανόμοια πράγματα, έστω ότι μπαίνουν σε σύγκριση λοιπόν…

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Παρακολουθήσαμε ένα συναρπαστικό φινάλε στο πρωτάθλημα της Γερμανίας με την ομάδα από τη Βεστφαλία να «χαρίζει» ακόμη ένα τρόπαιο στην αντίπαλό της, Μπάγερν Μονάχου. Έχω αναφέρει επανειλημμένος πως η Ντόρτμουντ αν βρίσκεται 4 πόντους μπροστά την τελευταία αγωνιστική, θα βρει τρόπο να βγει δεύτερη μπορεί και τρίτη. Τι είδαμε για τους λίγους που δεν γνωρίζουν; Οι «Κιτρινόμαυροι» ήθελαν νίκη απέναντι στην αδιάφορη Μάιντζ για να ζήσουν μια ονειρική φιέστα που είχε ήδη στηθεί από το πρωί στην πόλη. Τι έγινε όμως; Βρέθηκα να χάνει 2-0, ισοφάρισε σε 2-2 αλλά η νίκη της Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της Κολωνίας (2-1) μετέφερε τη «σαλατιέρα» στο Μόναχο.

Κάποιοι λοιπόν…επιλεκτικά ρομαντικοί εντυπωσιάστηκαν τόσο που ανέφεραν πως δεν γίνονται τα ίδια στην Ελλάδα. Εν ολίγοις για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, (εμείς δεν έχουμε λόγο να ντρεπόμαστε άλλωστε) σύγκριναν το Ντόρτμουντ-Μάιντζ με το ΑΕΚ-Βόλος. Τους ενόχλησε που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε ακόμη ένα περίπατο και κατέκτησε το πιο «μάγκικο» πρωτάθλημα στην ιστορία του θεσμού, μέχρι το επόμενο. Ονειρεύτηκαν για μια στιγμή να έπαιρνε τη νίκη ο Βόλος μέσα στην «OPAP ARENA» και το πρωτάθλημα να κατέληγε στη «Λεωφόρο».

Δυστυχώς βέβαια το σενάριο αυτό μόνο στη σκέψη μπορεί να υλοποιηθεί. Όχι όμως επειδή δεν έχει στη Γερμανία ουζερί ή επειδή εκεί η Ντόρτμουντ δεν ελέγχει το παρασκήνιο αλλά για έναν άλλο λόγο, πιο ποδοσφαιρικό και λιγότερο…της συνομωσίας. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το κατέκτησε δίκαια. Οι «Βεστφαλοί» προφανώς αν κατακτούσαν την Μπουντεσλίγκα δεν θα την έκλεβαν από κανέναν αλλά δεν ήταν η καλύτερη ομάδα της χώρας όλη τη σεζόν. Προς το τέλος ανέβηκε στην κορυφή και ουσιαστικά πήγε να τους σοκάρει όλους και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Τα υπόλοιπα είναι ωραίες ιστορίες να λέμε μεταξύ μας και να νιώθουμε καλύτερα. Αν λοιπόν μπορούμε να συγκρίνουμε, που δεν μπορούμε προφανώς, τις δύο καταστάσεις, μια πιο ποδοσφαιρική σύγκριση θα ήταν αυτή. Υπάρχουν διαφορές αλλά δεν οφείλονται σε φιλίες ή οτιδήποτε άλλο. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα για τη σεζόν 2022-2023 και κατέκτησε ένα δικαιότατο «νταμπλ». Τώρα μπαίνει στο πιο δύσκολο μονοπάτι που είναι της υπεράσπισης και της περαιτέρω γιγάντωσης.

ΥΓ: Για φευγάτος ο Μελισσανίδης, τους τρόμαξε αρκετά