ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Το «σήκωσε» γιατί δε γινόταν να το χάσει

Όποιος παρακολουθούσε Σούπερ Λιγκ φέτος καταλάβαινε πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δε γινόταν να το χάσει. Είχε όλο το «πακέτο»!

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Τι ζήσαμε και σήμερα θεέ μου! Η γειτονιά της ΑΕΚ πανηγύρισε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Το πρώτο της στην επιστροφή στο «σπίτι». Ένα πρωτάθλημα που, όπως είπε κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν ανταγωνιστικό έως το τέλος. Ένα τέλος που βρήκε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα να σηκώνει στον Αττικό ουρανό το τρόπαιο του πρωταθλητή. Πάλεψε γι΄ αυτό, άλλαξε ριζικά για να το κατακτήσει και τώρα, όπως είναι απολύτως λογικό, γεύεται τη χαρά της επιτυχίας.

Διοίκηση, προπονητής, τεχνικό επιτελείο και παίκτες ήταν άψογοι. Δεν τα παράτησαν ποτέ και τελικά βρέθηκαν, στη σωστή στιγμή, στην κορυφή της βαθμολογίας. Έμειναν εκεί και σήμερα, δικαιωματικά, πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα ήταν και είναι κάτι καινούργιο για τη χώρα μας. Ο τρόπος που αγωνίζεται, το στιλ που υιοθετεί και προσεγγίζει τα παιχνίδια είναι κάτι νέο. Όσοι το βλέπαμε αυτό, ήμασταν σίγουροι πως δε μπορεί να το χάσει.

Τεράστια συμβολή προφανώς και κύριο συστατικό της επιτυχίας είναι ο «ένας από εμάς τους τρελούς», Ματίας Αλμέιδα. Τον είδαμε να τρέχει σα μικρό παιδί, να πανηγυρίζει με καπνογόνο και γενικά να το ζει πολύ…Αργεντίνικα. Μας αρέσει πολύ και σίγουρα κι ο ίδιος θα το χάρηκε πολύ Μακάρι να συνεχίσει τις επιτυχίες και να μείνει μαζί μας για πάντα. Καιρό είχαμε να γνωρίσουμε τέτοια προσωπικότητα στη χώρα μας και δη στην ΑΕΚ. Προς στιγμήν, πανηγύρια και χαρές.

ΥΓ: Με ρέγουλα, υπάρχει και τελικός Κυπέλλου!