ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Απόψε συγκρούονται δύο κόσμοι και πρέπει να κερδίσει το «καλό»

Μεγάλη αναμέτρηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» που έχει κάτι παραπάνω από βαθμολογικό μόνο ενδιαφέρον!

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες δημιουργήθηκαν θεωρητικά για να «κλωτσάνε» μια μπάλα και να κερδίζουν αγώνες. Σωστά; Λάθος! Τα σωματεία «κουβαλάνε» μια ιστορία από πίσω τους που την καλλιεργούν μέχρι και σήμερα. Άλλα σεβόμενα την ιστορία τους και τους κόπους των προγόνων τους κι άλλα παραδόθηκαν απλά σε οτιδήποτε αρνητικό μπορούσε να τους βρει. Γι΄ αυτό και η σημερινή αναμέτρηση και κάθε Ολυμπιακός-ΑΕΚ, είναι μια σύγκρουση του «κακού» με του «καλού».

Σήμερα αναμετριούνται αυτοί που κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα λόγω της υπόθεσης Βάλνερ και σπιλώνουν το όνομα της «Ένωσης» όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ενάντια σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν μιλάνε. Σε αυτούς που δεχόντουσαν τις «ορέξεις» του κάθε αδίστακτου αντιπάλου τους και δεν αντιδρούσαν γιατί ήταν απροστάτευτοι. Αναμετριούνται αυτοί που τους ενόχλησε η εκκίνηση της γιγάντωσης της ΑΕΚ ενάντια σε αυτούς που σιγά-σιγά γιγαντώνονται.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα αναμετρηθούν απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θέλοντας και μη, ο «Δικέφαλος» σήμερα αντιμετωπίζει το σωματείο που το πολεμά φέτος non-stop από την αρχή της σεζόν. Τους πείραζαν τα πλεξιγκλάς, τους πείραζε η άδεια λειτουργίας του γηπέδου, τους πειράζει ο Δ. Μελισσανίδης, τους ενοχλεί γενικά η ΑΕΚ. Της προσάπτουν παραπτώματα που είναι βγαλμένα από δικά τους όνειρα για έναν και μόνο λόγο. Επειδή η ΑΕΚ είναι ο λόγος που πλέον εκείνοι δεν μπορούν να τα κάνουν. Αυτό τους ενοχλεί.

Αγωνιστικά τα είπαμε και πιο πριν. Δεν νοείται ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, να μην κερδίσει ούτε σε τρίτο ματς αυτόν τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Είναι δεδομένο πως για να στεφθεί η ΑΕΚ πρωταθλήτρια φέτος, πρέπει σήμερα να φύγει με το τρίποντο από το «Γ. Καραϊσκάκης». Κανέναν δεν ενδιαφέρει αν θα συνδυαστεί με όμορφο ποδόσφαιρο, κατοχή και ολοκληρωτική πίεση. Το τρίποντο πρέπει να έρθει με κάθε κόστος.