ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Αν θες πρωτάθλημα δεν «γκελάρεις» τρίτη φορά με τον Ολυμπιακό

Η «Ένωση» θα πάει αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πρέπει ο μόνος στόχος της να είναι η νίκη καθώς δεν το έχει καταφέρει ακόμη για το θεσμό του πρωταθλήματος!

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Δύο ομάδες το διεκδικούν στα «ίσια», ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Ωστόσο δεν ξεγράφουμε και τον Ολυμπιακό που με συνδυασμό αποτελεσμάτων την ερχόμενη Κυριακή μπορεί να μπει δυνατά ξανά στο «κόλπο». Η ΑΕΚ πρέπει να πάει στον Πειραιά με δύο στόχους, να διατηρηθεί στην κορυφή και να αφήσει πίσω τον Ολυμπιακό. Το είπαμε και πριν το ματς στην Τούμπα πως αν θες να λες πως είσαι έτοιμος να πάρεις το πρωτάθλημα δε νοείται να μην πράξεις κάποια βασικά.

Ένας διεκδικητής του πρωταθλήματος φέτος δε νοείται να μην έχει πάρει νίκη κόντρα σε αυτόν τον Ολυμπιακό και να έχει «γκελάρει» δύο φορές για το θεσμό του πρωταθλήματος. Ακόμη όμως και για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος ναι μεν παρακολουθήσαμε το εμφατικό 3-0 στην «OPAP ARENA» όμως εκτός έδρας ήρθε ήττα αλλά πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της πρόκρισης. Είναι κρίμα γιατί ειδικά φέτος η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εγχώριο αντίπαλο με κάθε τρόπο σε κάθε έδρα.

Όταν αναφέρω τη λέξη «γκέλα» φέτος προφανώς δεν εννοούμε μόνο την ήττα. Ακόμη και η ισοπαλία με περισσότερες ευκαιρίες για την ΑΕΚ είναι μια γκέλα. Στην πρώτη επίσκεψη στο «Γ. Καραϊσκάκης» ούτε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν κατάλαβαν πως δεν έχασαν κι όμως παραλίγο να κερδίσουν κιόλας. Στην «OPAP ARENA» οι «ερυθρόλευκοι» ξανά ούτε κατάλαβαν πως επικράτησαν με σκορ 3-1 όταν στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είναι πίσω στο σκορ τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά. Αυτές είναι οι φετινές «γκέλες».

Αγωνιστικά γνωρίζουμε τα «υπέρ» και τα «κατά» της ομάδας. Με προβληματίζει το γεγονός πως η ΑΕΚ χρειάζεται παραπάνω από 5 ευκαιρίες για να πετύχει γκολ και λιγότερες από 3 για να δεχθεί. Ωστόσο δεν είμαστε αχάριστοι προφανώς και εμπιστευόμαστε τον Αργεντινό τεχνικό που αποδεικνύει καθημερινά το λόγο που αγαπήθηκε τόσο νωρίς και τόσο έντονα από το «Κιτρινόμαυρο» κοινό. Τέλος, στους προβληματισμούς μας δε γίνεται να μην προστεθεί και η απουσία του Σέρχιο Αραούχο αλλά δεν υπάρχει χρόνος για «δάκρυα» τώρα.

Η ομάδα του Ολυμπιακού έπαψε να είναι φόβητρο σίγουρα αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Διαθέτει αρκετά ποιοτικό ρόστερ και έχει και τον αέρα του «δεν έχω και τίποτα να χάσω». Δεν ήταν φαβορί για τον τίτλο από νωρίς, άλλαξε τρεις προπονητές, έδιωξε τους «Γκαλάκτικος» (παύση για ειρωνεία). Δε νοείται λοιπόν να μην κερδίσει η ΑΕΚ αν θέλει να στεφθεί πρωταθλήτρια. Δεν θα αναφέρουμε τα υπόλοιπα ματς αφού ποτέ δεν έρχονται όπως τα υπολογίζουμε. Αν η «Ένωση» παίρνει τους πόντους που πρέπει, όλα θα έρθουν.