ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Οκτώ πρώην «Κιτρινόμαυροι» που θα θέλαμε να χειροκροτήσουμε στην «OPAP ARENA»

Ποιος δεν έχει πει την ατάκα «Θα ήθελα να τον δω στο Ναό μέσα αυτόν» για κάποιον πρώην «Κιτρινόμαυρο» που αποχώρησε πριν την είσοδο της ομάδας; 

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Από την εποχή που ασχολήθηκε ξανά ενεργά με την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης όλοι με ένα όνειρο ξυπνούσαμε. Την ανέγερση του σπιτιού της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για να πραγματοποιηθεί αυτό πέρασαν αρκετά χρόνια όμως άξιζε ο κόπος και η υπομονή.

Μέσα σε αυτές τις σεζόν της υπομονής πέρασαν ουκ ολίγοι προπονητές και ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ομάδας. Με άλλους ταυτιστήκαμε, άλλους αγαπήσαμε, άλλοι μας εκνεύρισαν και άλλοι ήρθαν και έφυγαν «αδιάφοροι».

Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτούς που δεν κατάφεραν να μείνουν μέχρι την είσοδο της ομάδας στην «OPAP ARENA» αλλά σχεδόν όλοι μας θα θέλαμε να δούμε μέσα στο «Ναό» έστω και τώρα απλά για το χειροκρότημα. Είτε γιατί προσέφεραν πολλά αγωνιστικά είτε γιατί τους γουστάραμε γι΄ αυτό που ήταν.

8. Μάρκο Λιβάγια

Μάρκο Λιβάγια ΑΕΚ: Τέλος στα μεταγραφικά σενάρια βάζει η Ένωση | Pagenews.gr

Δεν αποχώρησε με τις καλύτερες συνθήκες όμως προσέφερε πολλά στην ομάδα. Από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ΑΕΚ στην εποχή Δ. Μελισσανίδη. Σίγουρα όταν επισκεφθεί την Ελλάδα και την «OPAP ARENA» θα χειροκροτηθεί δεόντως.

7. Γιάκομπ Γιόχανσον

Το μήνυμα συμπαράστασης της ΑΕΚ στον Γιόχανσον • Η Άποψη

Πολύ άτυχος. Λόγω της ρήξης χιαστού δεν κατάφερε να βοηθήσει στην «πρωταθληματική» χρονιά και μετά αποχώρησε. Ωστόσο ήδη είχε αγαπηθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ καθώς ήταν μια σίγουρη λύση και μια ποιότητα στο χώρο του κέντρου. Ένας Σουηδός με όλη τη σημασία της λέξης.

 

6. Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Τσιγκρίνσκι: «Το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ θα είναι μοναδικό» - AEK1924.gr

Ένας Κύριος. Μια μορφή που μόνο η παρουσία του στα αποδυτήρια έφτανε. Μάθαινε στους μικρότερους και πάντα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ως συμπεριφορά. Επαγγελματίας και άκρως αγαπητός στην ΑΕΚ. Ντμίτρο, σίγουρα η ΑΕΚ σε περιμένει να σε χειροκροτήσει στο «παλάτι» της.

5. Ροντρίγκο Γκάλο

Super League - Γκάλο: «Χαρούμενος που έγραψα το όνομά μου στην ιστορία της ΑΕΚ» - Onsports.gr

Εκ των πιο φιλότιμων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Αγωνίσθηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ενέπνεε σιγουριά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά καθώς είχε φοβερό πόδι. Μόνο και μόνο για τα χιλιόμετρα που «κατάπιε» σε μια όχι και τόσο νεαρή ηλικία, αξίζει να επισκεφθεί το γήπεδο και να χειροκροτηθεί

4. Χρήστος Αραβίδης

Κύπελλο Ελλάδας - ΑΕΚ: Με τρία σπασμένα δόντια στην απονομή ο Αραβίδης (ΦΩΤΟ)

Δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα αλλά δεν ευθυνόταν μόνο εκείνος. Ήρθε στην ΑΕΚ όταν αυτή ξεκινούσε τη σεζόν στη Β΄ Εθνική. Δέθηκε, αγάπησε και αγαπήθηκε. Τα «πιστεύω» του ενώθηκαν με τα ιδεώδη του συλλόγου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που άκουσε ρυθμικά το όνομά του από τις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου

3. Τάσος Μπακασέτας

Τάσος Μπακασέτας - Σελίδα 2 από 25 - AEK1924.gr

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος αποτελεί ένα από τα σύγχρονα εγκλήματα της ΑΕΚ. Έφυγε για ποσό εξευτελιστικό με τρόπο άκομψο. Άπαντες στην ομάδα και στον κόσμο αυτής τον αγαπούν και ο ίδιος τρέφει αισθήματα για την «Ένωση». Μακάρι να επιστρέψει ως παίκτης κι όχι μόνο για να χειροκροτηθεί. Γεύση «OPAP ARENA» παίρνει όμως μέσω του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

2. Αντρέ Σιμόες

ΑΕΚ: «Χαιρέτησε» ο Σιμόες • Η Άποψη

Ένας Πορτογάλος-Έλληνας. Ένα μηχανάκι στο χώρο του κέντρου που δέθηκε άρτια με την ΑΕΚ. Αγωνιστικά αλλά και συναισθηματικά αφού ο κόσμος της ομάδας έπινε νερό στο όνομά του. Αθόρυβη δουλειά και πάντα καλός. Αποχώρησε ακριβώς λίγο πριν την είσοδο της ομάδας στην «OPAP ARENA» κι αυτό σίγουρα πόνεσε αρκετούς από εμάς. Ο Σίμος όμως ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ ένας φανατικός ΑΕΚτζής από την Πορτογαλία.

  1. Μανόλο Χιμένεθ

Χιμένεθ : «Το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ήταν μεγάλο επίτευγμα» - to10.gr

Ο προπονητής που αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Θα τον τοποθετούσα ακριβώς μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην πρώτη του θητεία ήρθε στο άγνωστο και πήρε Κύπελλο Ελλάδος, μετά σήκωσε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ομάδας μέχρι το επόμενο και στη συνέχεια ήρθε ΑΚΟΜΗ δύο φορές για να «τσαλακωθεί» και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Προφανώς δεν επιθυμώ την επιστροφή του ως προπονητής καθώς «In Matias we trust» αλλά μια επίσκεψη στο «Ναό» μας να ακουστεί ένα «Μανόλοο Χιμέενεθ» επιβάλλεται.

Bonus δικιά μου επιλογή: Ούγκο Αλμέιδα

ΟΥΓΚΟ ΑΛΜΕΙΔΑ | Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, Βαθμολογίες, αποτελέσματα

Σίγουρα δεν έπιασε στην ΑΕΚ. Όμως ξεκίνησε πολύ δυνατά με μια ΓΚΟΛΑΡΑ κόντρα στην Ξάνθη. Μετά ένα χτύπημα αρκετά…ύποπτο από αντίπαλο τον σταμάτησε απότομα και του άφησε μόνιμο πρόβλημα.

Πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στην «πρωταθληματική» της σεζόν και και ξεχώρισε για το ήθος του όταν έβαλε γάντια τερματοφύλακα λίγο πριν τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της σεζόν καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, προτιμούσε να «σκοτώσουν αυτόν παρά τους συμπαίκτες του». Μορφή, ήθος και αγάπησε την ΑΕΚ. Έχει σίγουρα θέση στις κερκίδες της «OPAP ARENA».

ΥΓ: Ναι, δεν συμπεριέλαβα τον Όγκνιεν Βράνιες. Είναι ταλαιπωρημένη κατάσταση. Μερίδα οπαδών της ομάδας τον αγαπούν και είναι σεβαστό ωστόσο δεν θεωρώ πως αξίζει τέτοιο χειροκρότημα κάποιος που δύο φορές παράτησε την ομάδα ενώ αποτελούσε ποδοσφαιριστή της και πρώτη επιλογή. Αδυναμίες, συμπάθειες και αντιπάθειες είναι αυτές…