ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Βόμβες, δηλητηριώδη βέλη και κακές μέθοδοι πολέμου

Όσα είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά για να καταλάβουμε σε ποια εποχή του χρόνου ζούμε!

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Δεν υπάρχει ημέρα που να βαρεθείς με τα πεπραγμένα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Όποιος λέει το αντίθετο τότε κάτι κάνει πολύ λάθος. Διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε γεγονότα, φάσεις, αναλύσεις, αποφάσεις, ανακοινώσεις από οποιονδήποτε απίστευτο έχει λόγο και άποψη και μάλιστα βρίσκεται και σε θέση εξουσίας ή έστω του δίνεται βήμα να ακουστεί στον καημένο κόσμο που είναι αναγκασμένος να το υποστεί.

Σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που εκφράζουν τη θλίψη τους για παράδειγμα ως προς τους τηλεκριτικούς διαιτησίας αλλά αντιθέτως υιοθετούν τις απόψεις (μόνο όταν συμφέρει την εκάστοτε ομάδα που υποστηρίζουν) και το αναπαράγουν κιόλας. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει αλλά ας ασχοληθούμε μόνο με την πρώτη γκάμα ατόμων που έχει περιθώρια συζήτησης. Πρακτικά τι βλέπαμε στο αγωνιστικό πρόγραμμα; Ντέρμπι το Σαββατοκύριακο και ντέρμπι ξανά την Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδος.

Τι περιμέναμε να ακούσουμε; Αναλύσεις για τον τρόπο προσέγγισης των προπονητών, παίκτες διαθέσιμοι και όχι, εκπλήξεις, εισιτήρια, κόσμος, ατμόσφαιρα και γενικά χαμός. Τι πήραμε ωστόσο; Ανακοινώσεις, διαστρέβλωση κάθε πιθανού νόμου διαιτησίας, πόλεμο μέσω των media και γενικά κάθε μορφής τοξικότητα, Α, ναι! Είχαμε και ένα πόρισμα από τον, κατά τα άλλα πολύ καλό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Μπρινιόλι πως στη Νέα Φιλαδέλφεια πέφτουν βόμβες. Άρα ξεχνάμε τη δήλωσή του πως δεν επηρεάστηκε από την κροτίδα και έχουμε άλλα γεγονότα τώρα; Τέλος πάντων.

Μιας και αναφερθήκαμε όμως στο κομμάτι του Παναθηναϊκού μου έχει γεννηθεί μια απορία. Στην ανακοίνωση της ΑΕΚ προ εβδομάδων πως η κροτίδα ήταν τάδε μέτρα μακριά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν λαλίστατη και η απάντηση ήταν άμεση. Στον οχετό που δέχεται από τον…αιώνιο αντίπαλό της μετά το ντέρμπι δεν θα απαντήσει μάλλον; Ψηλά γράμματα και δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε γιατί δεν βγάζει κάπου. Όλοι έχουμε περίπου μια άποψη γι΄ αυτά τα γεγονότα. Πρέπει όμως να τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η κωμωδία με τα δηλητηριώδη βέλη κάποιων. Μόνο κακό κάνουν.

Έρχεται ελίτ διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν μας άρεσε εξ αρχής. Άσχετα που ο συγκεκριμένος ήταν εκ των πιο επαγγελματιών που έχω δει σε ντέρμπι τα τελευταία χρόνια. Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός πάλι μουρμούρα. Στο Λαμία-Ολυμπιακός ανακοινώσεις. Φτάσαμε και στο ντέρμπι του Φαλήρου το Σάββατο που διαβάσαμε και είδαμε πολλά παραπάνω από όσα αντέχαμε. Δε συμμετέχει ο Ελ Αραμπί στη φάση άρα δεν είναι οφσάιντ, ο Σωκράτης δεν έπρεπε να πάρει δεύτερη κίτρινη κι ας πήρε βόλτα τη μπάλα με τα χέρια και πολλές ακόμη ομορφιές.

Που στοχεύει αυτή η κακή τακτική πολέμου; Θα δείξει. Συνήθως λένε πως αν δεν μπορείς να νικήσεις, κάνε τη νίκη του αντιπάλου σου αφόρητη. Ίσως κάποιες ομάδες να υιοθέτησαν αυτό το ρητό. Είναι κρίμα γιατί, μετά από χρόνια, βλέπουμε αγωνιστικά ένα ωραίο πρωτάθλημα και αρκετά δίκαιο τις περισσότερες φορές. Πρέπει όμως ακόμη και τώρα επειδή κάποιοι είχαν βολευτεί, να το χαλάνε και να το γεμίζουν με μιζέρια και τοξικότητα. Δεν θα τους περάσει όμως, ξέρουμε πως το καλό στο τέλος νικάει!

ΥΓ: Ξένοι διαιτητές μέχρι και στα προπονητικά διπλά έως ότου γνωστός τηλεκριτικός ερμηνεύσει σωστά έστω ένα φάουλ