Uncategorized

Η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις των “ανοιχτών” συμβολαίων!

Νωρίτερα διαβάσατε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά την επίσκεψη του στα Σπάτα, με σκοπό την αφύπνιση των ποδοσφαιριστών για τη δύσκολη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα των ανανεώσεων των “ανοιχτών” συμβολαίων. Συγκεκριμένα προκάλεσε τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο εφόσον δε θέλουν να ανανεώσουν, ας φέρουν προτάσεις τον Γενάρη για να φύγουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του aek365.com και στις τρεις περιπτώσεις οι οικονομικές διαφορές δεν έχουν καλυφθεί, ούτε είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο με το χρόνο να πιέζει.

Πιο αναλυτικά, στη περίπτωση του εκ των αρχηγών της ομάδας, Αντρέ Σιμοές είναι γεγονός πως υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία πρίν αρκετούς μήνες. Όμως ο πορτογάλος μετά από λίγο καιρό ξαφνικά εκτόξευσε τα ύψη τις οικονομικές του απαιτήσεις. Αναλυτικά ο μέσος της “Ένωσης” ζήτησε 700.000 ευρώ ετησίως, ενώ η ΑΕΚ δε δείχει διατεθειμένη να ανέβει πάνω από το μισό εκατομμύριο. Ο Ιανουάριος πλησιάζει και θα έχουμε εξελίξεις.

Έπειτα έρχεται η περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα. Πρόκειται για ένα παίκτη που φέτος έχει ανέβασει τις μετοχές του τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων κυρίως με τις εμφανίσεις του, αλλά περισσότερο με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά που επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Το συμβόλαιο του ως γνωστόν λήγει το προσεχές καλοκαίρι και στις κουβέντες που έχουν γίνει με τη διοίκηση ο έλληνας μεσοεπιθετικός αξιώνει 600.000 ετησιώς, ενώη ομάδα του προσφέρει περίπου 450.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Τέλος, η υπόθεση της επέκτασης του συμβολαίου του Βασίλη Λαμπρόπουλου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο διεθνής έλληνας αμυντικός παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς έχει προσφέρει τσ μέγιστα στη πρωταθλήτρια Ελλάδος και αυτό σίγουρα λειτουργεί υπέρ του στις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, οπού επίσης λήγει το 2019. Αυτό στα ενδότερα της ΑΕΚ αναγνωρίζεται, γι αυτό η πρόταση της ΑΕΚ περιέχει γενναία αύξηση αποδοχών της τάξης των 100.000 ευρώ (από τις 140.000 που λαμβάνει σήμερα ο ποδοσφαιριστής). Ο παίκτης αξίωνει κάτι αρκέτα πιο πάνω, περίπου 350.000 ευρώ και η ύπαρξη τεσσάρων κεντρικών αμυντικών στο ρόστερ -εννόωντας τους Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Τσόσιτς και Οικονόμου (που αναμένεται να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του)- δυσκολεύει κάπως την υπόθεση του 28χρονου στόπερ της “Ένωσης”.

     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
          google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
          enable_page_level_ads: true
     });