ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΗΣΗΣ

Ο εγωισμός της κρίνει την Ευρώπη

Αγωνιστικά η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της (και μόνο) απέναντι στα Γιάννενα και τώρα ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για την ευρωπαϊκή της παρουσία τη νέα σεζόν. Γράφει ο Θανάσης Ζήσης…

Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο (ακόμη και για την φετινή της εικόνα) απέναντι στον ΠΑΣ και πάει για έναν αγώνα που ορθώς έχει τον χαρακτήρα του τελικού, ακόμη και αν δεν κρίνει επιτόπου το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ένωση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί με τον Άρη με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, αφού η ήττα θα είναι καταστροφική, ενώ πιθανή ισοπαλία θα τη φέρει σε δεινή θέση. Αγωνιστικά απέναντι στον ΠΑΣ, ίσως ήταν η πρώτη φορά, όπου η ΑΕΚ συνδύασε εμφάνιση και αποτέλεσμα, ειδικά μετά την εσωτερική αλλαγή με τον Άμραμπατ να πηγαίνει δεξιά και τον Γκαρσία να λογίζεται ως ψευτο-εννιάρι. Εικόνα που άργησε να έρθει, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, αφού θα χρειαστεί ανάλογη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, απέναντι όμως σε μία ομάδα με μεγαλύτερο κίνητρο.

Πρωταρχικό στοιχείο που θα παίξει ρόλο είναι ο εγωισμός που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει για τον εγωισμό της και όχι εγωιστικά. Άλλωστε απέναντι στον Άρη δεν έχουν να αποδείξουν κάτι, αφού έχουν κριθεί για το τι μπορούν να προσφέρουν στην ΑΕΚ, την ώρα που και οι οπαδοί της ομάδας δεν περιμένουν να δούνε ξαφνικά ένα άρτιο αποτέλεσμα, αφού καλώς η κακώς στα play-off μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Ατομικά ο καθένας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνει κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, ακόμη και αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ανέκαθεν αναγνώριζαν και επιβράβευαν τη προσπάθεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ενώ έχουν κουραστεί από δηλώσεις του τύπου «Χρωστάμε μια μεγάλη νίκη». Ώρα για πράξεις και νίκες χωρίς πολλά λόγια για να ακολουθήσει ένα όμορφο καλοκαίρι που θα βρει την ΑΕΚ μια ανάσα από την Αγιά-Σοφιά.

ΥΓ. Η ΑΕΚ δεν πληρώνει την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη εχθές, ούτε την ισοπαλία της με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ τις προάλλες. Πληρώνει τις τρεις ήττες της από Βόλο, Παναιτωλικό και ΟΦΗ, τις ήττες από τον Άρη και τις γκέλες με ΟΦΗ και Απολλώνα.

ΥΓ2. Ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή της παρουσία, η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στον μεταγραφικό της σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, καθώς θα το πληρώσει τη νέα σεζόν και η παρουσία της στο νέο γήπεδο δεν θα είναι η βιτρίνα μιας νέας αγωνιστικής αποτυχίας.

ΥΓ3. Ευρωπαϊκή παρουσία θα σημαίνει και πιο θερμό καλοκαίρι για τους απανταχού ΑΕΚτζήδες, κάτι που μας άρεσε ανέκαθεν. Μακάρι και το φετινό να είναι ίδιο!