Uncategorized

Σαντ Ρος: “Θα διαφημίσουμε το μπάσκετ στη Βραζιλία”

Μετά από κάποιες εμφανίσεις που ίσως δεν ήταν άκρως ικανοποιητικές κι ένα… μπλακ άουτ που έφερε την αναβολή του αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι»… ξέσπασαν στο Περιστέρι, το οποίο συνέτριψαν με 96-70, και πέρασαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Αν μην τι άλλο, αυτή ήταν μια καλή «απάντηση», τόσο για την ήττα στο ματς του α’ γύρου, όσο και για το που βρίσκεται η ΑΕΚ αγωνιστικά αυτόν τον καιρό, αφού έδειξε πως όλοι οι παίκτες της είναι σε ετοιμότητα.
«Δεν παίξαμε τόσο άσχημα στο πρώτο ματς, αλλά δεν νικήσαμε στο τέλος. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό κι είχαμε σεβασμό για το Περιστέρι. Έχει δείξει την δυναμική του και ήταν στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Κάνουν μια σπουδαία σεζόν κι εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε με την άμυνά μας και το ρυθμό μας και αυτό κάναμε», είπε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο gazzetta.gr.
Για την εμφάνιση του νέου του συμπαίκτη, Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος έδειξε να «λύνεται» και ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ανέφερε: «Ξέραμε πως είναι ένας καλός παίκτης. Προσπαθεί να προσαρμοστεί κι εμείς τον καλωσορίσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Έδειξε τι μπορεί να κάνει. Θέλουμε να του κάνουμε εύκολη την προσαρμογή του και να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι ακόμα καλύτερος εκτός παρκέ».
Όσο για τους περίπου 5.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα, ο Κουβανός φόργουορντ σχολίασε: «Ήταν πολύ ωραία! Οι οπαδοί μας στήριξαν πολύ, φώναζαν σε όλο το ματς! Λατρεύω την ενέργεια που μας μεταφέρουν!».
Η συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ δύσκολη, αφού ακολουθούν τρία εκτός έδρας παιχνίδια με Φουενλαμπράδα (23/01), ΠΑΟΚ (26/01) και Λιετκαμπέλις (29/01). «Έχουμε τρία δύσκολα ματς εκτός έδρας, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε την ήττα σε κανένα και αυτή η νίκη μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια», είπε ο 27χρονος παίκτης και συμπλήρωσε για το ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά»:
«Αυτό το ματς θα είναι διαφορετικό από αυτό του Κυπέλλου. Έχουμε τελείως διαφορετική ενέργεια τώρα, σε σχέση με τότε. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ με συγκέντρωση και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη».
Η γενετειρά του, Κούβα, βρίσκεται κάποια… χιλιόμετρα μακριά από την Βραζιλία και το Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου η ΑΕΚ θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο σε λίγες ημέρες και ο Σαντ-Ρος δήλωσε με χιούμορ: «Ελπίζω να με αφήσουν να πάω σπίτι μου! (γέλια) Όχι, κάνω πλάκα! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Γίνεται στην Βραζιλία, θα διαφημίσουμε το μπάσκετ, θέλουμε να πάρουμε ακόμα ένα τρόπαιο, για εμάς, για την ομάδα, για τους οπαδούς! Ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε!»
Όσο για το πως θα πανηγυρίσει την κούπα, αν αυτή έρθει; «Θα χορέψω σάμπα! Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι συμπαίκτες μου, αλλά εγώ θα το γιορτάσω με σάμπα!».

Πηγή: gazzeta.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});