ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Αναμονή για το «επόμενο βήμα» στην υπόθεση Λιβάι Γκαρσία

Όπως είναι φυσικό, με αφορμή την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στην προπόνηση της Πέμπτης στα Σπάτα και μαζί του κι όλων των βασικών στελεχών της ΠΑΕ, στις συζητήσεις που ακολούθησαν τον Αγιασμό, το ζήτημα του Λιβάι Γκαρσία, ήταν στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στις συζητήσεις που έγιναν με βάση πλέον την αντίδραση από πλευράς Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην τελευταία πρόταση της ΑΕΚ, που αποκάλυψε το SDNA, οι άνθρωποι της Ένωσης κατέληξαν σε ένα «πακέτο» με προτεινόμενες βελτιώσεις, βάσει του οποίου θεωρούν πως η υπόθεση μπορεί να κλείσει θετικά.

Σημείο -«κλειδί» φαίνεται να είναι μια αύξηση του εγγυημένου ποσού που προσφέρει η ΑΕΚ (να θυμίσουμε πως είναι στα 2 εκατομμύρια η βασική πρόταση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης), η οποία θα περάσει μάλιστα στην πρώτη δόση της αποπληρωμής του ποσού. Από κει και πέρα σε συνδυασμό και με κάποιες κινήσεις που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι ατζέντηδες του παίκτη προς την διοίκηση της Μπεϊτάρ, για τα δικά τους ποσοστά, στην ΑΕΚ θεωρούν πως αυτό το «πακέτο» μπορεί τελικά να είναι εκείνο που θα τελειώσει θετικά την υπόθεση.

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες του SDNA, προς το παρόν αποφασίστηκε να μπει «πάγος» στις εξελίξεις. Δηλαδή από πλευράς ΑΕΚ δεν βιάστηκαν να προχωρήσουν με αυτή την φόρμουλα κι επίσημα. Και δεν μπορεί προς το παρόν να πει κάποιος με σιγουριά, αν αυτό θα γίνει σήμερα. Είναι παραμονή του τελικού κυπέλλου κι αυτός ίσως να είναι ένας λόγος που ο Δ. Μελισσανίδης ενδεχομένως να προτιμήσει να μην «τρέξει» κάτι σήμερα. Ίσως να υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος στο μυαλό του, διαπραγματευτικής φύσης, που προς το παρόν οδηγεί στο να μην προχωράει άμεσα η ΑΕΚ. Θα δούμε αν και τι μπορεί να αλλάξει πάνω σε αυτό, στην διάρκεια της μέρας.

Κατά τα άλλα, όπως αποκάλυψε χθες το SDNA, είχαμε χθες κι άμεση μέσω διαδικτύου επαφή των ανθρώπων της ΑΕΚ και με τον ίδιο τον παίκτη. Η οποία μάλιστα κράτησε και πολύ ώρα. Η σχέση με τους ατζέντηδες του Γκαρσία είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καλή και από την αρχή φάνηκε πως ως προς την συμφωνία της πλευράς του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΚ, δεν θα υπήρχε κάποιο σπουδαίο θέμα. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, με τις πληροφορίες για συμφωνία για πενταετές συμβόλαιο να ισχύουν 100%.

Το σίγουρο αυτή την στιγμή είναι πως ναι μεν η υπόθεση έχει προχωρήσει πάρα πολύ και κινείται πλέον σε επίπεδα από τα οποία μπορεί να προκύψει η τελική συμφωνία, αλλά δεδομένο δεν υπάρχει τίποτα.

Η ΑΕΚ έχει φτάσει πολύ ψηλά στο οικονομικό, τόσο που για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ειδικά, ελάχιστοι θα το περίμεναν και οι πιθανότητες να πάρει τον παίκτη που θέλει πολύ, είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Όμως μένουν πράγματα ακόμη που θα είναι κρίσιμα για την κατάληξη της μεταγραφής, ενώ ο Γκαρσία δεν έχει πάψει να απασχολεί σοβαρά κι άλλες ομάδες, που έχουν την δυνατότητα επίσης να τον διεκδικήσουν δυνατά. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, αλλά όχι μόνο.

Πηγή: sdna.gr