Uncategorized

“Φωτιά” η ΑΕΚ, πέρασε εύκολα από την Λιθουανία!

H AEK αγωνίστηκε στη Λιθουανία, με αντίπαλο τη Λιετκάμπελις, στα πλαίσια του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο εξάλεπτο με τον Χάντερ να κάνει πάρτι κάτω από τη μπασκέτα.. Η Βασίλισσα προηγήθηκε με 8-15 και τον Αμερικάνο σέντερ να ειναι κυρίαρχος. Οι Λιθουανοί δεν άφησαν όμως τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να μεγαλώσουν τη διαφορά. Μείωσαν με τον Γουίλσον και προσπέρασαν την Ένωση με αποτέλεσμα να είναι μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου, με 22-18.

Στη δεύτερη περίοδο η Βασίλισσα δεν μπήκε καλά και η Λιετκάμπελις μεγάλωσε τη διαφορά, φθάνοντας μέχρι και τους 11 πόντους διαφορά (31-20). Ο Χάντερ όμως, μαζί με 2 σερί τρίποντα του Ματσιούλις έφθασαν και πάλι τους Λιθουανούς και τους προσπέρασαν με κάρφωμα του Γκρίφιν. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ με 3 πόντους μπροστά και το σκορ στο 37-40.

H AEK μπήκε στη τρίτη περίοδο “δαιμονισμένη”. Δεν άφησε περιθώρεια τους αντιπάλους, παίζοντας εκπληκτική άμυνα και εξαιρετική επίθεση. Με τρομερό  “Λάρυ” και Χάντερ να βγάζει εκπληκτικές άμυνες η Ένωση κατάφερε να απομακρυνθεί αρκετά από τη Λιθουανική ομάδα, με την Λιετκάμπελις να βλέπει τη πλάτη των κιτρινόμαυρων σε όλη τη 3η περίοδο, με το σκορ στο 54-67.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Η Λιετκάμπελις “παρέδωσε όπλα” και δεν δυσκόλεψε σε κανένα σημείο τις ζωές των παικτών, του Ιταλού “μαέστρου”. Η ΑΕΚ δεν μείωσε ρυθμό και σε όλη τη περίοδο αγωνίστηκε με το πόδι στο γκάζι. Τελικώς η Βασίλισσα νίκησε στη Λιθουανία με 65-84.

Παίκτης κλειδί: Χάντερ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});