Uncategorized

Χιμένεθ: “Η ΑΕΚ μου έχει διδάξει πολλά”

Ο Μανόλο Χιμένεθ αμέσως μετά τις υπογραφές πήγε στα Σπάτα που είδε από κοντά τους ποδοσφαιριστές και έπειτα από λίγο παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν την ομάδα για την συνέχεια της σεζόν.
Τα συναισθήματα σας για την επιστροφή 

Αυτό που είπα μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο στους βοηθούς μου ήταν ότι ένιωθα σαν να μην έλειψα μια μέρα, σαν να μην είχε φύγει ποτέ αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν πέσει 7-8 μήνες οπότε ο χρόνος περνάει γρήγορα


Παρακολουθούσε την ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα και γενικά τι εικόνα έχει από την ομάδα 

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο πάντα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην ΑΕΚ έχει γίνει καλή δουλειά. Ο καθένας μπορεί να κάνει καλή δουλειά αλλά χωρίς λόγω να μην έχει καλό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε χρόνο να κοιτάμε πίσω ούτε να σκεφτόμαστε ότι κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα πέρσι ούτε ότι είμαστε μακριά από τους στόχους που θέτει παντα η ΑΕΚ. Δεν έχω μαγικό ραβδάκι. Αν εξαρτόταν το οτι θα κερδίζεις όποτε το λες θα κερδίζαμε πάντα, οπότε δεν εγγυώμαι ότι θα φέρνουμε μόνο νίκες. Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να ενωθούμε όλοι μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ ώστε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη μας σε κάθε παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και όλοι εξαρτώνται από όλους. Αν δεν έχουμε όλοι την ίδια κατεύθυνση, ο αντίπαλος θα είναι καλύτερος από εμάς. Οπότε να είμαστε ενωμένοι, μα υπάρχει καλό φίλινγκ και δουλειά.

Τι είπε ο Τίγρης όταν τον συνάντησε;

Ο τίγρης εκτός από πρόεδρος είναι και οπαδός. Μου είπε ότι δεν είχε πάρειη ομάδα βαθμούς στο Champions League και δεν είναι πρώτη στο πρωτάθλημα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο αλλά θέλει από εδώ και πέρα οι παίχτες να τιμούν την φανέλα και η ΑΕΚ σαν ομάδα σε κάθε αγώνα να τα δίνει όλα έτσι ώστε με σκληρή δουλειά η ομάδα να κερδίσει κάποιο τρόπαιο.


Η ΑΕΚ που άφησε με την ΑΕΚ που βρήκε. Ποια είναι η βασική διαφορά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω την διαφορά, αυτό που ξέρω είναι ότι πέρσι η ομάδα έδινε τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό εκτός από δύο παιχνίδια όπως ο τελικός. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Ουζουνίδης δούλεψε στο 200%. Μπορεί κάποιος να δουλεύει πολύ και να μην μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει χωρίς λόγο. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει λογική. Εγώ έφυγα από την Λας Πάλμας όταν ήμουν 4ος- 5ος. Αυτό που τώρα πρέπει να κάνουμε είναι οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν συναίσθημα, να κρατήσουμε τα θετικά του Ουζουνίδη και εγώ να προσθέσω ότι μπορώ. Είναι μικρό το διάστημα 6 μήνες αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε.

Θα χαρακτήριζε ο ίδιος τον εαυτό του ως οπαδό της ΑΕΚ; 

Φυσικά και αισθάνομαι έτσι. Μπορεί να αποχώρησα νωρίς από την Λας Πάλμας αλλά μου κάλυψε το συμβόλαιο. Η μητέρα μου πλέον έχει βοήθεια και εγώ απόλαυσα αυτές τις μέρες με την οικογένεια. Απέρριψα δύο προτάσεις από Αραβία και Κίνα. Αν είχαμε καθυστερήσει ακόμα 3 μέρες μπορεί να ήμουν Μεξικό . Η ΑΕΚ με έχει διδάξει πολλά όπως και η Σεβίλλη και για αυτό δεν θα τους πω ποτέ όχι.

Ο Σιμόες, ο Μπακασέτας και ο Λαμπρόπουλος είχαν τεθεί εκτός το τελευταίο διάστημα. Η ΑΕΚ τα βρήκε με τους δύο πρώτους. Επιθυμείτε να γίνει το ίδιο και με τον Λαμπρόπουλο;

Δεν έχω μιλήσει με τον Λαμπρόπουλο και δεν ξέρω τι θα γίνει. Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί στην άμυνα. Σιμόες και Μπακασέτας έχουν ήδη ανανεώσει και ο Λαμπρόπουλος πέρσι ήταν πολύ σημαντικός όταν απουσίαζαν ο Τσιγκρίνσκι και ο Βράνιες. Αν η ΑΕΚ και ο Λαμπρόπουλος τα βρουν θα είμαι χαρούμενος, αν όχι τότε εγώ οφείλω να σεβαστώ την απόφαση της ομάδας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});