Uncategorized

Το ρεκόρ καριέρας του Οκόνσκι (VID)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια η πρωταθλήτρια 1989 ΑΕΚ, είχε επιστρέψει στην κορυφή και παρέμεινε σε αυτή μετά το 3-1 επί της ΑΕΛ.. Παρόλα αυτά, στο τέλος ο τίτλος κατακτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που η ΑΕΚ «κουβαλούσε» μια τιμωρία ενός χρόνου μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Μαρσέιγ τρεις μήνες νωρίτερα.
Η νίκη επί της ΑΕΛ στην Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είχε κάποια ιστορική σημασία.. Ήταν όμως, σημαντική εκείνη η μέρα για τον Μίροσλαβ Οκόνσκι, διότι ήταν ο μοναδικός αγώνας στα τρία χρόνια καριέρας του στην ΑΕΚ (1988-91) στον οποίο πέτυχε πάνω από ένα γκολ!

Ο Πολωνός μεσοεπιθετικός είχε σημειώσει τα δύο πρώτα γκολ της ΑΕΚ στο 21΄και στο 56΄ και είχε αναδειχθεί για μια ακόμα φορά σε πρόσωπο της ημέρας. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο ηγέτης και ο πρώτος σκόρερ της ”Ένωσης” στην προηγούμενη θριαμβευτική σεζόν, δεν πετύχαινε πάνω από ένα γκολ. Στη χρονιά τίτλου 1989-90 είχε σημειώσει 11 γκολ σε ισάριθμα ματς ενώ συνολικά πέτυχε 23 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Μπορεί, πάντως, να μην ήταν πολλά, αλλά τα περισσότερα ήταν σπάνιας ομορφιάς. Όπως αυτά του αγώνα με τη Λάρισα. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Π. Παπαϊωάννου (85′ Καραγκιοζόπουλος) Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα (70′ Χριστοδούλου) Οκόνσκι, Σαββίδης

Δείτε το βίντεο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});