ΓΕΝΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΝΙΣ

Τσονγκά: «Είμαι έτοιμος για την απόσυρση μου όταν έρθει εκείνη η ώρα»

Η “συνταξιοδότηση” δεν είναι λέξη ταμπού για τον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά. Μιλώντας σε δημοσιογράφους της πατρίδας του, ο 35χρονος Γάλλος δήλωσε ψυχολογικά έτοιμος για την απόσυρση, όταν αποφασίσει ότι ήρθε η στιγμή να το κάνει.

Τα μελλοντικά σχέδια του Τσονγκά, δεν βρίσκονται μακριά από το τένις. Ο Γάλλος μίλησε για την ακαδημία που θέλει να κάνει στην πατρίδα του, βοηθώντας νεαρά παιδιά στην προσπάθεια του επαγγελματικού τένις.

“Αυτή τη στιγμή αναπτύσσω την ακαδημία μου που λέγεται “All in Academy”. Μέσα από αυτή, μαζί με τον προπονητή μου, θέλω να εκπαιδεύσω νεαρούς αθλητές”, είπε.

Αυτή την περίοδο, ο Τσονγκά περνάει την καραντίνα με την οικογένειά του στην Ελβετία, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στον γιο του.

Μιλώντας για την έως τώρα καριέρα του, ο Τσονγκά δήλωσε υπερήφανος και ικανοποιημένος.

“Πιστεύω ότι έχω καταφέρει πολλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσα να πάω ακόμα καλύτερα, υπό διαφορετικές συνθήκες. Όμως, αν ερχόταν κάποιος στο μικρό χωρίο που μεγάλωσα έξω από το Λε Μαν και μου έδινε ένα χαρτί που θα έγραφε ότι θα έκανα το 1/10 από αυτά που κατάφερα, θα το υπέγραφα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το σώμα μου είναι καλύτερα. Δεν μπορώ να πω τέλεια. Θα είναι δύσκολο να ξαναβρώ το υψηλό επίπεδο. Συνεχίζω να δουλεύω καθημερινά για να φτάσω στο τέλος του τούνελ. Ελπίζω να επιστρέψω το συντομότερο στο court και να τα δώσω όλα, όπως έκανα σε όλη την καριέρα μου”.

Τέλος, ο εκρηκτικός τενίστας μίλησε και για την κοινή παρουσία στο tour με τους τρεις σπουδαιότερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

“Βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Είχα την ευκαιρία να παίξω με αυτούς τους τρεις αθλητές, κάποιες φορές τους κέρδισα σε μεγάλες στιγμές. Κάθε ματς μαζί τους ήταν ένας τελικός. Σκεφτείτε ότι έβλεπα τον Ρότζερ στην τηλεόραση και με έκανε να ανατριχιάζω. Το να είμαι στο ίδιο γήπεδο με αυτούς τους Θρύλους, είναι κάτι το μοναδικό”.

Πηγή: Sport24