ΙΤΑΛΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα γεννιέται ο Μαραντόνα

Ήταν 30 Οκτωβρίου 1960 όταν γεννήθηκε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει υπάρξει. Η Lega Seria A δεν ξέχασε έναν παίχτη που δόξασε τα ιταλικά γήπεδα. 

Μία μέρα σαν σήμερα, πριν 63 χρόνια, έρχεται στην ζωή ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο το όνομά του στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου. Ένας ποδοσφαιριστής που επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, που οδήγησε την Νάπολη στις πιο «χρυσές» σελίδες της ιστορίας της. Άλλωστε, οι «Παρτενοπέι» χρειάστηκαν 33 χρόνια για να πανηγυρίσουν και πάλι ένα πρωτάθλημα – 3ο στην ιστορία τους – μετά και το τελευταίο του 1990 με τον Μαραντόνα καθοδηγητή. Ο Αργεντινός «Θεός» άφησε την τελευταία του πνοή τον Νοέμβριο του 2020, αφήνοντας παράλληλα και μία τεράστια κληρονομιά για τον ποδοσφαιρικό και αθλητικό χώρο εν γένει.

Ο επίσημος λογαριασμός του Ιταλικού πρωταθλήματος έκανε σχετικές αναρτήσεις στο twitter, γράφοντας μάλιστα:  «Δεν θα είναι ποτέ μία ημερομηνία σαν τις άλλες»