ΑΓΓΛΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Ρόουζ: «Με σταματάει η αστυνομία για να ρωτήσει αν το αυτοκίνητο μου είναι κλεμμένο»

Ο αριστερός μπακ της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ, μιλά για τις συμπεριφορές ρατσισμού που αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά, προς το πρόσωπο του ακόμα και από την αστυνομία.

Με αφορμή και το κίνημα Black Lives Matter, το οποίο γνώρισε μεγάλη άνθιση μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ, αρκετοί αθλητές έχουν μιλήσει για το ρατσισμό που βιώνουν. Ένας από αυτούς είναι ο Ντάνι Ρόουζ.

Ο αριστερός μπακ της Τότεναμ μίλησε στο podcast Second Captains και περιέγραψε τα περιστατικά ρατσισμού που έχει βιώσει ο ίδιος. Ο Ρόουζ ανέφερε ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις που η αστυνομία τον σταματάει για να διαπιστώσει αν πράγματι το αυτοκίνητο είναι δικό του.

“Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Με σταμάτησε η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, το οποίο είναι μία κανονικότητα όταν επιστρέφω στο Ντόνκαστερ απ’ όπου κατάγομαι. Κάθε φορά είναι το ίδιο. Με ρωτάνε αν το αυτοκίνητό μου είναι κλεμμένο, από πού το αγόρασα, τι κάνω εδώ κι αν μπορώ να αποδείξω την αγορά του. Αυτό συμβαίνει από τα 18 μου. Κάθε φορά που γίνεται αυτό γελάω” ανέφερε ο μπακ των Λονδρέζων.

Ο Ρόουζ συνέχισε τονίζοντας ότι ρατσιστική συμπεριφορά δέχεται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: “Μία από τις τελευταίες φορές που πήρα το τρένο, ένας από τους εισπράκτορες με ρώτησε αν ξέρω ότι βρίσκομαι στις πρώτες θέσεις. Ζήτησαν να δουν το εισιτήριο μου, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι, λευκοί, πέρασαν δίπλα μου και δεν είπε κανείς τίποτα. Για εμένα αυτό είναι ρατσισμός”.

Πηγή: sport24.gr