ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία απορρίπτει τις καταδικαστικές αναφορές που χρησιμοποίησε η ΕΕ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

«Η Τουρκία απορρίπτει τις καταδικαστικές αναφορές που χρησιμοποίησε η ΕΕ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών!

H Τουρκία την Τρίτη απέρριψε την καταδίκη της ΕΕ για την απόφασή της να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, με τους τούρκους αξιωματούχους να μην μπορούν να κρύψουν τη δυσαρέσκειά τους.

«Η Τουρκία απορρίπτει τις καταδικαστικές αναφορές που χρησιμοποίησε η ΕΕ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ομόλογό του από τη Μάλτα, Εβαρίστ Μπαρτόλο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε δε να επιτεθεί και στην Ισπανία για το θέμα της αλλαγής καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. «Στην Ισπανία υπάρχουν μερικά τζαμιά που μετατράπηκαν σε εκκλησίες» δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε τεμένη των Μαυριτανών που μετατράπηκαν σε εκκλησίες τους προηγούμενους αιώνες.

Την περασμένη Παρασκευή, ανώτατο τουρκικό δικαστήριο ακύρωσε ένα υπουργικό διάταγμα του Κεμάλ του 1934 που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο, ανοίγοντας το δρόμο για τη χρήση του ξανά ως τζαμί μετά από 85 χρόνια.

πηγή: skai.gr