Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο παραχώρησαν μέσα από την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος και ο αντιδήμαρχος, Θάνος Λέκκας.
Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος (γνωστός χρόνια για την αγάπη του στην ΑΕΚ), με τον αντιδήμαρχο Θάνο Λέκκα (αρμόδιο τοπικής ανάπτυξης και αξιοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Πόρων) σχεδόν καθημερινά βρίσκονται στο εργοτάξιο. Άλλωστε γνωρίζονται σχεδόν με όλους τους εργαζομένους εκεί και έδειξαν να ξέρουν πολύ καλά όλα τα… κατατόπια.
Ο κ. Βούρος, αεικίνητος, μάς συνόδεψε σε όλα τα σημεία του νέου γηπέδου που μπορούσαμε να πάμε με ασφάλεια, καθώς ακόμα ουσιαστικά είναι εργοτάξιο. «Θα χρειαστεί ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή ακόμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό που θέλουμε να ζήσουμε και να χαρούμε όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν θα αργήσει, αλλά ακόμα πρέπει να περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρος. Τόνισε μάλιστα πως «το να φτιάχνει μια ομάδα το γήπεδο που θα στεγάσει την ιστορική της μνήμη και θα γίνει το σπίτι της είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της. Φυσικά θα γίνει μια δυνατή έδρα. Όποιος αντίπαλος έρχεται εδώ… θα χάνει (σ.σ.: χαριτολογώντας)». Ο δήμαρχος επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «είναι ένα μεγάλο έργο, πολύ σημαντικό και για την ΑΕΚ αλλά και για την περιοχή μας, που σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση σε πολλούς τομείς. Υπάρχει το αθλητικό κομμάτι, που είναι αυτονόητο, σαφέστατα θα προάγει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, υπάρχει το πολιτιστικό κομμάτι (με τα μουσεία που θα δέχονται επισκέψεις από σχολεία, συλλόγους) και πάνω από όλα είναι ένας χώρος που κρατάει ζωντανή τη μνήμη και τους συμβολισμούς που συνδέουν την ΑΕΚ με τη Ν. Φιλαδέλφεια».
Οι εργασίες στην «Αγ. Σοφιά» τρέχουν με ρυθμό που ανεβάζει την αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου μέσα στο 2021. Τα έργα μέσα κι έξω από το γήπεδο έχουν διαμορφώσει ήδη την αρχική εικόνα μιας σύγχρονης κατασκευής που αναμένεται να προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φιλάθλους και στους επισκέπτες. Η πρόσβαση όπως και παλαιότερα είναι εύκολη είτε με τον ΗΣΑΠ (στάση Περισσός και λίγο περπάτημα) είτε από τη Δεκελείας με τα ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ) ενώ υπάρχει πρόβλεψη προσεχώς και για σταθμό Μετρό.
Η «γεωγραφία» του νέου γηπέδου δεν έχει αλλάξει συγκριτικά με το προηγούμενο και πίσω από την παλαιά θύρα 21 εκτείνεται το Αλσος, άλλο ένα σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας. Πίσω από την παλαιά «σκεπαστή» εξελίσσεται το έργο της υπογειοποίησης (επί της οδού Φωκών) της κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε στην επιφάνεια να γίνει πεζοδρόμηση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Με βάση το γενικότερο πλαίσιο, οι χώροι πέριξ του γηπέδου για εμπορική χρήση θα είναι συγκεκριμένοι και με τρόπο που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής ενώ θέματα όπως της στάθμευσης των μονίμων κατοίκων θα αντιμετωπιστούν με συνεργασία (μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για χρήση μέρους του πάρκινγκ που θα φτιαχτεί για τους μόνιμους κατοίκους).
Πηγή: eleftherostypos.gr