ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζιανλούκα Κλονέλο: «Με καλωσόρισαν καλά και με εκτιμούν ιδιαίτερα στην Ελλάδα»

Ο Τζιανλούκα Κλονέλο παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο στην Ιταλία.

Ο Ιταλός συνεργάτης το Μάσιμο Καρέρα μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Avvenire». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το πως ζει στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, έχοντας μακριά την οικογένειά του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ΑΕΚ και τις τεράστιες αλλαγές που έφερε ο Καρέρα όταν ανέβαλε την τεχνική ηγεσία.

«Είμαι σε επαφή με την οικογένεια. Η Μισέλ και η Λούκα, τα παιδιά μου 20 και 19 ετών, μου λείπουν γιατί δεν τα έχω αγκαλιάσει από τα Χριστούγεννα, αλλά είναι καλά και τα αισθάνομαι κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος κόουτς, μίλησε για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αναλάβαμε, καταφέρνοντας να κάνουμε μια αλλαγή στο κλαμπ, με 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και μία ήττα. Τώρα είμαστε τρίτοι σε ένα σημείο από το δεύτερο, επομένως αγωνιζόμαστε για τους προκριματικούς του Champions League, και επιπλέον είμαστε ημι-φιναλίστ στο εθνικό κύπελλο».

Για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό: «Ο γυμναστής στην ΑΕΚ, ο Τζιόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο, ένας που στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Αλμπέρτο Τόμπα, έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για κάθε παίκτη στο σπίτι, έτσι κάθε μέρα παρακολουθούμε την κατάσταση μέσω Skype», ενώ συμπλήρωσε: «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο των άλλων κρατών, επειδή όλα εδώ είχαν μπλοκαριστεί εκ των προτέρων, χωρίς να περιμένουν τις πρώτες θετικές περιπτώσεις. Όντας μια χώρα που ζει στον τουρισμό, η δυσκολία θα έρθει αργότερα».

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα, υπογράμμισε: «Με καλωσόρισαν καλά και με εκτιμούν ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα. Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι η τηλεόραση ήθελε να μεταφέρει το μήνυμά μου. Μεγάλωσα στην Καθολική Δράση, με τον ενοριακό ιερέα που με έκανε να παίξω στην ρητορική ομάδα του Τόλο μόνο αν πήγαινα στη Μάζα την Κυριακή. Ελπίζω ότι μετά από αυτήν την πανδημία, το ποδόσφαιρο και η κοινωνία θα αυξηθούν ξανά προς το καλύτερο. Θα ήθελα να ξεκινήσετε ξανά με πιο ανθρώπινο πνεύμα, αργούς ρυθμούς και μεγαλύτερη προσοχή σε όσους βρίσκονται γύρω μας»