ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σορεντίνο για το ΑΕΚ-Μίλαν: «Παρακαλούσα να μην τελειώσει το παιχνίδι»

Ο Ιταλός πρώην τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων μίλησε για την σαν σήμερα μεγάλη νίκη του Δικεφάλου απέναντι στην Μίλαν!

Ο Στέφανο Σορεντίνο μιλώντας στο bnsports τόνισε:

Αρχικά για το παιχνίδι με την υπερομάδα των Ιταλών: «Οφειλείς να έχεις πίστη όταν προετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι. Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, πρέπει να υπάρχει μόνο η νίκη στο μυαλό σου».

Για το ότι ήρθε αντιμέτωπος με πολύ καλούς παίκτες: «Το κίνητρό μου ήταν μεγάλο. Ως Ιταλός να αντιμετωπίζω τη Μίλαν; Ήταν τεράστια η πρόκληση! Μία ομάδα ιστορική, γεμάτη πρωταθλητές και παίκτες του πιο υψηλού επιπέδου, όπως ο Κακά, ο Ιντζάγκι, ο Ντίντα, ο Πίρλο, ο Ζέεντορφ».

Για τις στιγμές μετά το γκολ της ΑΕΚ: «Γνώριζα πως θα μας πιέσουν και θα έπρεπε να αναλάβω δράση. Πριν το 1-0 είχα κάποιες καλές επεμβάσεις και ένιωθα σίγουρος. Όσο περισσότερο σούταραν, τόσο μεγαλύτερη ψυχολογία έπαιρνα αποκρούοντας! Ήμουν σε τόσο καλή βραδιά, που παρακολούσα να μην τελειώσει το παιχνίδι!»

Για τις επαφές του με τους Ιταλούς παίκτες: «Πριν από το παιχνίδι, χαιρετηθήκαμε με τους παίκτες της Μίλαν. Θυμάμαι με ρωτούσαν πώς είναι η ζωή στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωσή του; Άκουγα κοπλιμέντα μαζί με… βρισιές για την απόδοσή μου! Πάντα μέσα στα όρια της πλάκας, βέβαια».

Για το πως έζησε το παιχνίδι: «Τώρα που τα βλέπω από απόσταση χρόνου, ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει στην καριέρα μου».

Για την πρόκριση που χάθηκε: «Οι δύο μεγάλες μας νίκες δεν ήταν αρκετές για να προκριθούμε. Τεράστιο κρίμα. Λυγίσαμε την μετέπειτα κάτοχο του Champions League, αλλά δεν περάσαμε στους 16!».

Το σχόλιό του για το σημερινό ντέρμπι: «Το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι πάντα υπέροχο. Όχι μόνο την ώρα που αγωνίζεσαι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Υπάρχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο προπονητικό κέντρο, στην πόλη. Όλοι περιμένουν την έναρξη. Ο Ολυμπιακός είναι πάντοτε δύσκολος αντίπαλος. Έχω και καλές και κακές αναμνήσεις απέναντί του, αλλά το αποψινό (21/11) ντέρμπι ελπίζω να βαφτεί… κιτρινόμαυρο!»