ΓΕΝΙΚΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλόνισε ο Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη: «όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση»

Μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μάντσεστερ Σιτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε για το συμβάν που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα (7/8) στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά εξέφρασε και την γνώμη του για την βία στον αθλητισμό, που θεωρεί ότι προκαλείται απο τις κοινωνικές ανισότητες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με αφορμή την παρουσία της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Super Cup Ευρώπης και την Ελλάδα μίλησε στην κάμερα του Cosmote TV και φυσικά ερωτήθηκε για τα περιστατικά βίας που έλαβαν μέρος στην Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία κατέληξαν στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Αναλυτικά τα λόγια του:

“Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης”, δήλωσε αρχικά στον Αντρέα Παλομπαρίνι ο προπονητής των “πολιτών”.

“Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση”.