SUPERLEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Ζίνι είναι ένας πολύ ταλαντούχος και προικισμένος νεαρός παίκτης»

Ο τεχνικός της Αλ Μπατίν Σρνταν Βασίλιεβιτς υπήρξε μέντορας του Ζίνι στην προηγούμενη ομάδα που βρισκόταν και αναφέρει τα καλύτερα λόγια για τον επιθετικό της «Ένωσης»

Ο Σρνταν Βασίλιεβιτς, ο τεχνικός της Αλ Μπατίν από την Σαουδική Αραβία και μέντορας του Ζίνι όταν αγωνίζονταν τόσο για την Εθνική Ανγκόλας όσο και στην  Πριμέιρο ντε Αγκόστο (1η Αυγούστου) στην οποία αγωνίστηκε απο τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2023, μίλησε για τον παίκτη της ΑΕΚ λέγοντας πως έχει προοπτικές να παίξει σε μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά αναφέρθηκε και στις δυνατότητες του επιθετικού της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

– Πώς αξιολογείτε την καριέρα του Ζίνι στην 1η Αυγούστου, και πόσο σημαντικός ήταν για τον σύλλογο;

«Αρχικά, σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε να μιλήσω για τον Ζίνι, ο οποίος πλέον είναι μέλος μιας δημοφιλούς ελληνικής ομάδας, με πολύ πλούσια ιστορία, αλλά και έναν μεγάλο ‘στρατό’ από οπαδούς που τον υποστηρίζουν.

Ο Ζίνι είναι ένας πολύ ταλαντούχος και προικισμένος νεαρός παίκτης που έχει την ικανότητα να παίζει με επιτυχία σε υψηλές ταχύτητες, στο ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλο. Όταν βρισκόταν σε τέτοιες καταστάσεις, ειδικά στις πλάγιες θέσεις, αποτελούσε πλεονέκτημα για την 1η Αυγούστου, ειδικά σε ντέρμπι με μεγάλο αντίπαλο, όπως η Πετρόλ ντε Λουάντα, όπου ήταν πάντα σκόρερ ή έβγαζε ασίστ.

Ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον σύλλογο και οι ικανότητες του, η ευφυΐα του αποτελούσαν παράγοντες διευκόλυνσης κατά κάποιο τρόπο της συνεργασίας μας. Ήταν το είδωλο των οπαδών την 1η Αυγούστου».

– Ποιο είναι το κύριο προσόν του;

«Σίγουρα είναι ατομική ποιότητα που τον χαρακτηρίζει. Επίσης, παίζει ένας εναντίον ενός, έχει καλό κοντρόλ σε πλήρη ταχύτητα, υποστηρίζει το παιχνίδι της ομάδας και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στην επίθεση, έχοντας καλή εκτέλεση. Παράλληλα διαθέτει, ποιοτική αντίληψη του χώρου και της θέσης του».

– Ποια ήταν η κυριότερη συμβουλή που του δώσατε;

«Η πιο σημαντική συμβουλή σε ένα νέο παιδί είναι να επιμείνει, να παλεύει και να δουλέψει στην ανάπτυξη της μυϊκής του μάζας. Επίσης του είπα ότι στην Ευρώπη οι προπονητές περιμένουν από τους επιθετικούς να παίζουν και προς τις δύο κατευθύνσεις, να έχει αμυντική ευθύνη. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε. Φυσικά, δουλέψαμε και πάνω στην εξέλιξη των πρωταρχικών του ικανοτήτων».

– Περιμένατε πως θα μεταπηδήσει στην ΑΕΚ παίρνοντας μάλιστα ευκαιρίες ακόμη και σε ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Πιστεύω πολύ στον Ζίνι και ξέρω ότι έχει καλό ποδοσφαιρικό μέλλον μπροστά του, αλλά και ότι πρέπει να περάσει μια περίοδο προσαρμογής. Έχει ανεπτυγμένη νοοτροπία νικητή, και κίνητρο για να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του.

Περίμενα ότι στο ντέρμπι μπορεί να πάρει μια ευκαιρία και να κάνει τα πράγματα καλύτερα για την ομάδα, γιατί στα μεγάλα παιχνίδια γεννιούνται σπουδαίοι παίκτες».– Τι περιμένετε από τον Ζίνι; Θεωρείτε πως μπορεί να κάνει καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα;

«Περιμένω από τον Ζίνι να συνεχίσει απερίσπαστος δουλειά του, να δουλέψει για να διορθώσει τα μειονεκτήματα του του και να βελτιώσει τα κύρια χαρακτηριστικά του. Όταν φτάσει στο επίπεδο να έχει αγωνιστική συνέπεια με την ομάδα του, τότε θα κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του. Νομίζω ότι στο μέλλον θα δείξει ότι μπορεί να παίξει στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους».

– Τι τον καθιστά ως ξεχωριστό παίκτη;

«Η διάθεσή του να συνεργαστεί, ο προπονητής είναι για αυτόν «καθηγητής», κάποιος που διδάσκει ποδόσφαιρο αλλά και αξίες ζωής. Είναι ένας καλός τύπος με ειλικρινή επιθυμία και κίνητρο να πετύχει, και αυτός είναι ένας χαρακτήρας που γεννιέται.

Και φυσικά, ο αυτοσχεδιασμός στο χώρο και η λήψη αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές είναι μερικά από τα προσόντα που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους παίκτες. Είναι ομαδικός και ο παίκτης που λατρεύουν όλοι στα αποδυτήρια».