ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κόσμος και η επιρροή του από την εκδρομή στην φιλόξενη Μασσαλία

Λίγα λόγια για την παρουσία του κόσμου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τις επιρροές από το φιλικό Orange Velodrom

Η εκδρομή στην Μασσαλία μπορεί να μην τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της ΑΕΚ αλλά σίγουρα στις τάξεις των οπαδών υπήρχε μόνο ευτυχία και μια εκδρομή που θα εξιστορούμε στα παιδιά μας! Το κλίμα για 3 μέρες ήταν αδερφικό, πανηγυρικό και πάρα πολύ φιλόξενο όπως έχει ήδη γραφτεί πολλάκις.

Πως το ζήσαμε και τι κερδίσαμε από τον αγώνα;

Η Μαρσέιγ έκανε sold out στο Orange Velodrom ένα γήπεδο 67.000 θέσεων από μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως στους οπαδούς της πόλης. Μιας πόλης με πληθυσμό περίπου το 1 εκατομμύριο (ή λιγότερο), δηλαδή μιας πόλης σαν την Θεσσαλονίκη, για να καταλάβουμε την αξία του sold out και πως ένιωθαν για το συγκεκριμένο ματς. Η ακουστική του γηπέδου είναι φανταστική. Όταν γεμίζει (καλή ώρα) σίγουρα τα επίπεδα decibel μοιάζουν με αυτά της OPAP Arena.

Τι ήταν αυτό που έκανε την διαφορά;

Οι οπαδοί της Μαρσείγ. Μπορεί να ήταν χωρισμένοι σε 2 πέταλα ανάλογα με το club που ανήκουνε όμως κανένα από τα 2 πέταλα δε σταμάτησε να τραγουδάει, να χειροκροτεί και να δίνει έναν παλμό στο γήπεδο που σπάνια βλέπουμε. Οι ίδιοι λένε ότι σαν οπαδοί το τραγούδι και τον χορό στο γήπεδο τον… μυήθηκαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ το μακρινό 1989! Από την ημέρα του αγώνα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Και οι 4 ή 5 χιλιάδες που βρεθήκαμε στο κατάμεστο Βελοντρόμ είδαμε μια ατμόσφαιρα που την ζηλέψαμε! Πιθανότατα δε καταφέραμε ποτέ να ακουστούμε παραπάνω από αυτούς. Τρομερή οργάνωση και τρομερή λαχτάρα να βοηθήσουν την ομάδα τους όσο περισσότερο μπορούσαν. Παίζουν τα ντουβάρια μπάλα; Μάλλον παίζει ο κόσμος! Η ενέργεια που σου δίνει αυτός ο παλμός, αυτές οι τόσο συντονισμένες ιαχές είναι πραγματικά σαν 12ο παίκτης.

Η ατμόσφαιρα με τον ΠΑΟΚ 

Η ”λατρεία” μας για την καταιγιστική ατμόσφαιρα των Γάλλων μας έκανε καλό! Σίγουρα η ομάδα ήταν φανταστική απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά σε αυτό βοήθησε και ο κόσμος. Ατελείωτο τραγούδι από όλο το γήπεδο που έδινε στους παίκτες το έξτρα κίνητρο. Η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή όπως και σε πολλά άλλα ματς.. αλλά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε και τρομερή διάρκεια. Ήταν απολαυστική για 95 λεπτά χωρίς να έχει ούτε ένα νεκρό διάστημα. Μάλλον έβαλε και το λιθαράκι του ο κόσμος. Το ματς με την Μαρσέιγ θα μας μείνει αξέχαστο και μάλλον θα αφήσει και μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον…