ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mπίσεσβαρ: “Όλοι είδαμε το όπλο”

Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο Σουριναμέζος πρώην χαφ του ΠΑΟΚ σε ολλανδικό podcast, «Fresia & Milan Parkeren de Bus»

Πολλά γεγονότα συμβαίνουν στο παρόν ή στο σήμερα και σε πολλά από αυτά ακούγονται πολλές διαφορετικές απόψεις. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, ο καλύτερος κριτής της “σωστότερης” άποψης είναι ο χρόνος.

Ας θυμηθούμε το περιβόητο γκολ του ΠΑΟΚ στην τούμπα για το 1-0 που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πολλά ακούγονταν τότε για το εάν είναι γκολ ή όχι. Πόσα ίδια γκολ έχουν ακυρωθεί από τότε έως σήμερα για να μας αποδείξουν ποιά θα ήταν η σωστή απόφαση και ποια όχι; πολλά…

Πάμε και στην εικόνα του όπλου. Άλλοι δε το είχαν δει, άλλοι έλεγαν πως δεν είχε όπλο, άλλοι πως είχε νόμιμη άδεια, άλλοι πως ήταν ψεύτικο… Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε συνοδεία μπράβων και με όπλο στην κατοχή τραμπουκίζοντας διαιτητές και διοικούντες της ΑΕΚ . Μια εικόνα πολύ άσχημη για το επίπεδο της ελληνικής λίγκας και σωστά τιμωρήθηκε ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Η τιμωρία είναι κομμάτι της σωφρονιστικής φύσης και του αντιπαραδείγματος. Με άλλα λόγια, πρέπει να υπάρχει η τιμωρία για να συμμορφωθούν οι παραβάτες και για να μην υπάρξουν άλλοι παρόμοιοι παραβάτες. Σωστά θα σκεφτείτε ορισμένοι ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης τιμωρήθηκαν ενώ άλλοι πρόεδροι που κλωτσάνε μπάλες -για παράδειγμα- την βγάζουν πάντα καθαρή…

Αναλυτικά το κομμάτι της συνέντευξης του Μπίσεσβαρ:

«Ο Σαββίδης ήταν ένας είδος πατρικής φιγούρας για εμάς. Ένας γλυκός άνθρωπος και πολύ προσεκτικός. Μας είπε συγγνώμη. Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες για αυτό, αλλά μας ζήτησε συγγνώμη. Επισήμως επιτρέπεται να κρατά όπλο. Εάν έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, μπορείς να πάρεις άδεια για όπλο στην Ελλάδα και στη Ρωσία, από όπου προήλθε. Απλώς έχει άδεια να το έχει μαζί του, αλλά το να βγαίνει στο γήπεδο με αυτό είναι… απίστευτο.

Πρέπει να το δεις έτσι. Μερικές φορές έχετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας, αλλά μερικές φορές ξεχνάτε ότι το έχετε μαζί σας. Για παράδειγμα, έβγαλα το σακάκι μου χωρίς να ξέρω ότι είχα το κινητό μαζί μου σήμερα. Δεν το καταλαβαίνεις όταν το έχεις ξεχάσει. Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση το όπλο με το τηλέφωνο, ωστόσο δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο. Θέλω να ξέρει ότι ακόμα τον αγαπάμε όλοι. Εκείνο το βράδυ βεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά ήταν εκεί για εμάς και αυτό έκανε.

Ο πρόεδρος ήταν έξαλλος και δεν τον είχαμε δει ποτέ ξανά τόσο συναισθηματικό. Κανονικά έχει πάντα τον έλεγχο. Έχουμε και αντιπρόεδρο στην ομάδα. Είναι ακόμα πιο τρελός από ό,τι είναι ο πρόεδρος, πιο πληθωρικός. Έρχεται συχνά στο γήπεδο, αλλά δεν τον έχω δει ποτέ σαν τον πρόεδρο.

Πρώτα φορούσε ένα σακάκι. Αυτό λοιπόν δεν το είδε κανείς. Αλλά νομίζω ότι ήταν αρκετά ζεστό και μετά έβγαλε το σακάκι του. Πήγα προς ένα μέλος της συνοδείας του και του είπα “Πρόσεχε την τσέπη του. Κάτι έχει…” Ο φύλακας ήρθε τρέχοντας προς το μέρος του, αλλά μετά το είδαν όλοι. Στη συνέχεια όμως έσπρωξε και τον σεκιουρίτι μακρια».

Όσο για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη και το πώς αντιμετώπισε ο κόσμος το συμβάν αυτό, ο Μπίσεσβαρ συμπλήρωσε: «Αν ρωτούσες έναν οπαδό της ομάδας θα έλεγε ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής του, νομίζω. Ο ελληνικός λαός τον βλέπει έτσι. Το γεγονός ότι μπήκε στο γήπεδο είναι ένδειξη υποστήριξης. Αν δείτε και αυτούς τους υποστηρικτές σε εκείνο τον αγώνα, θα δείτε ότι συνέχιζαν να χειροκροτούν. Δεν ήταν ποτέ ξανά στο γήπεδο. Μας είχε πει «Θα επιστρέψω στο γήπεδο όταν θα φτιάξω ένα νέο γήπεδο», οπότε ήταν απογοητευμένος και από τον εαυτό του νομίζω».