ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μανδάς για Περέιρα: «Μεγάλη ποιότητα, ηγέτης»

Ο Έλληνας γκολκίπερ σκιαγράφησε το προφίλ του νέου παίκτη της «Ένωσης» καθώς αποτέλεσαν συμπαίκτες στη Serie A!

Το αγωνιστικό και όχι μόνο προφίλ του Ρομπέρτο Περέιρα σκιαγράφησε σε συνέντευξη του στην Real News ο Χρήστος Μανδάς:

-Τι πάστα ο Περέϊρα;
“Μεγάλη ποιότητα. Αεικίνητος στο γήπεδο, φουλ δημιουργικός και, το κυριότερο για μένα, ηγέτης”.
-Δηλαδή;
“Τόσο στα ματς που τον είχα μπροστά μου, όσο και σε άλλα που τον έχω δει, δεν διστάζει να τολμήσει. Παίρνει πρωτοβουλίες, καθοδηγεί την ομάδα του και δεν φοβάται να μπει σε κάθε φάση, διεκδικώντας τη μέχρι να την κάνει δική του”.
-Από τεχνική;
“Σούπερ, όπως όλοι οι Αργεντινοί άλλωστε. Και έκρηξη διαθέτει, αλλά ιδίως ευφυία προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Είναι παίκτης ομάδας, αλλά και ντρίμπλες επιχειρεί και γενικότερα διαθέτει τη στόφα για να τον αγαπήσει ο κόσμος. Στην Ουντινέζε τον λάτρευαν, ήταν αρχηγός της”.
-Τι θεωρείς ότι τον κάνει ξεχωριστό;
“Η προσωπικότητα και το πάθος του. Και το ότι μπορεί να προσφέρει σε κάθε θέση επιθετικά. Με εμάς η Ουντινέζε έπαιξε 3-5-2, θυμάμαι έβγαινε από την πλευρά και συχνά πατούσε περιοχή. Αυτή είναι η αγαπημένη του κίνηση. Δύσκολα αντιμετωπίζεται στο ένας εναντίον ενός, εξαιρετική η τεχνική του όπως είπα”.
-Από μειονεκτήματα;
“Για να είμαι ειλικρινής δεν βρήκα κάτι αρνητικό στο παιχνίδι του όσο τον έχω δει.
-Θα δέσει λες γρήγορα στην ΑΕΚ;
“Θεωρώ πως ναι, αν και με τον Ματίας Αλμέϊδα φαντάζομαι ότι το πράγμα θα γίνει πιο εύκολο. Είναι σημαντικό ο προπονητής να μιλά στη γλώσσα σου. Έτσι κι αλλιώς πάντως, η κλάση του είναι τέτοια που δεν πιστεύω ότι θα αργήσει να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον”.
-Θα τον ξεχάσει ο κόσμος της τον Αραούχο μαζί του;
“Και οι δύο είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και μεγάλοι μπαλαδόροι. Ο Αραούχο πρόσφερε πολλά στην ΑΕΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά και ο Περέϊρα είναι μοναδικός και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στη νέα του ομάδα”.
-Μεταγραφή από αυτές που λέμε αεροδρομίου;
“Σαφέστατα”!