ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η Αθήνα επιτρέπει 1555 οπαδούς του Άγιαξ στο γήπεδο της ΑΕΚ»!

Ένα σενάριο που δε μοιάζει πολύ θετικό φαίνεται πως εξελίσσεται καθώς όλα δείχνουν Ολλανδούς στην «OPAP ARENA»!

Πέρα από τον πολύ δύσκολο όμιλο που έχει να αντιμετωπίσει η «Ένωση» στους ομίλους του Uefa Europa League έχει να σκεφτεί ακόμη ένα πρόβλημα, ίσως και μεγαλύτερο. Η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες δύο ομάδες με παρελθόν, την ΑΕΚ και τον Άγιαξ. Οι δύο σύλλογοι είχαν βρεθεί ξανά στον ίδιο όμιλο τη σεζόν 2018-2019 για το Uefa Champions League.

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου, θυμόμαστε όλοι τα επεισόδια που είχαν προκληθεί καθώς μέχρι και μολότοφ είχε χρησιμοποιηθεί από τους παρευρισκόμενους που εμπλέκονταν στα αποτρόπαια σκηνικά που είχαμε παρακολουθήσει.

Οι περισσότεροι ευχόμασταν να μην πραγματοποιηθεί μετακίνηση οπαδών ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια ούτε στην Ολλανδία.

Ωστόσο το Ολλανδικό Μέσο «at5.nl» τονίζει: 

«Μια μέρα μετά την κλήρωση, ο Άγιαξ συμβούλεψε τους οπαδούς να περιμένουν λίγο πριν κάνουν κράτηση για ταξίδια σε Αθήνα και Μασσαλία. Οι μονομαχίες με ΑΕΚ και Ολιμπίκ θεωρούνται ματς υψηλού κινδύνου. Ως αποτέλεσμα, δεν ήταν ακόμη βέβαιο αν οι οπαδοί του Άγιαξ θα ήταν ευπρόσδεκτοι και στα δύο ματς. Είναι πλέον γνωστό ότι από την Αθήνα έχουν ανάψει το πράσινο φως. Το αν θα τους επιτραπεί να πάνε και στη Γαλλία θα ανακοινωθεί αργότερα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται. Στην Αθήνα θα ελεγχθεί αν το όνομα στο εισιτήριό σας ταιριάζει με το όνομα της ταυτότητάς σας. Αλλά έτσι γίνεται πάντα στους ευρωπαϊκούς εκτός έδρας αγώνες». 

Το παράδοξο είναι πως γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι δεν είναι σίγουρη η παρουσία Ελλήνων στο «Γίοχαν Κρόιφ Αρένα» και θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά τους στην «OPAP ARENA».

Μάλλον θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο σκληρός πυρήνας οπαδών της ΑΕΚ όταν ο Άγιαξ είναι στην Αθήνα. Οι ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους και το 2018, όταν το εκτός έδρας τμήμα της κερκίδας βομβαρδίστηκε με φωτοβολίδεςκαι ένας χούλιγκαν της ΑΕΚ πέταξε βόμβα μολότοφ στο τμήμα των φιλοξενούμενων»,