ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ μέσα από τις «ακτίνες» του Football Manager!

Μπορεί η πανδημία να έφερε τη διακοπή της ποδοσφαιρικής δράσης σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά οι συνήθειες του ποδοσφαιρόφιλου κοινού δεν αλλάζουν ποτέ!

Ο κορωνοϊός μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, παγκοσμίως, με τον κόσμο να στρέφεται σε διάφορες δραστηριότητες για να περάσει την ώρα του. Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι το πασίγνωστο Football Manager! Το διάσημο παιχνίδι μας κρατάει συντροφιά καθ’όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ πλέον χρησιμοποιείται και ως εργαλείο για διάφορους σκάουτερ, για την αναζήτηση ενός ποδοσφαιριστή ή ακόμα και την ανακάλυψη ενός ταλέντου! Έτσι, το kitenimerosi.gr σας προσφέρει σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα, κάθε στοιχείο που περιέχει το παιχνίδι για κάθε ποδοσφαιριστή της Ένωσης!

Σημαντικές πληροφορίες:

  • Η αξιολόγηση ενός χαρακτηριστικού ξεκινάει από το 1 και μπορεί να φτάσει μέχρι το 20.
  • Η αξία αγοράς δεν αντικατοπτρίζει τη πραγματικότητα παρά μόνο εκτιμήσεις.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Βασίλης Μπάρκας

Ο Βασίλης Μπάρκας δεν είναι τυχαία ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Ο Έλληνας διεθνής έχει ως μεγάλο πλεονέκτημα την έκταση του άλματος του (16) ενώ αρκετά υψηλά είναι και άλλα χαρακτηριστικά του όπως η τοποθέτηση (14) και η αποφασιστικότητα του (14). Στα μειονεκτήματα του η επιτάχυνση (9) και η πρώτη επαφή με τη μπάλα (9).Η αξία του ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια.

Παναγιώτης Τσιντώτας

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας βρίσκεται δεύτερος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων ενώ είναι ο βασικός τερματοφύλακας στους αγώνες του κυπέλλου. Μεγάλο πρωτέρημα του είναι τα αντανακλαστικά (15) και η ευκινησία του (14) ενώ στα μείον του είναι η χαμηλή έξοδος (8) και η ταχύτητητα (10). Η αξία του είναι στο 1,1 εκατομμύριο.

Γιώργος Αθανασιάδης

Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας υπερτερεί σε αντανακλαστικά (16) και έκταση άλματος (16) σε σχέση με τους άλλους δυο τερματοφύλακες της ομάδας αλλά στα μειονεκτήματα του είναι η πάσα (6), η δημιουργία (9) και η τεχνική κατάρτιση (7)του. Η αξία του ανέρχεται στις 325 χιλιάδες.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Έλντερ Λοπες

Ο Πορτογάλος μπακ της Ένωσης που είναι από τα βασικά γρανάζια της ομάδας έχει ως προτέρημα την επιτάχυνση (15) του ενώ πολύ υψηλά είναι και άλλα χαρακτηριστικά όπως η κίνηση χωρίς τη μπάλα (14) και η αποφασιστηκότητα (14) του.Στα μείον του είναι τα τελειώματα (9) και οι κεφαλιές (8). Η αξία του είναι 2,5 εκατομμύρια.

Ζίγκα Λάτσι

Ο Λάτσι είναι ένα από το πιο πρόσφατο απόκτημα της Ένωσης και παρά τη μικρή του ηλικία έχει πολύ υψηλά χαρακτηριστικά. Ένα απο αυτά είναι η αποφασιστηκότητα (19) του που σχεδόν αγγίζει ταβάνι ενώ πολύ ψηλά είναι η φυσική αντοχή (16). Στα μειονεκτήματα του η ντρίπλα (7), η δημιουργικότητα (6) και η ισορροπία (8). Λόγω της ηλικίας του δεν υπάρχει αξία αγοράς.

Κώστας Σταμούλης

Ο Σταμούλης είναι παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και πλέον ανήκει στη πρώτη ομάδα. Στα προτερήματα του είναι η φυσική αντοχή (13) και η εργατικότητα (12) ενώ στα μείον του η κεφαλιές (6) και η δύναμη (7). Όπως και στη περίπτωση του Λάτσι λόγω της ηλικίας δεν υπάρχει αξία αγοράς.

Μάριος Οικονόμου

Ο Μάριος Οικονόμου είναι βασικός παίκτης της αμυντικής γραμμής της Ένωσης με μεγαλύτερο πλεονέκτημά του τη γενναιότητα (15) και τις κεφαλιές (15). Στα μειονεκτήματα του είναι η ντρίπλα (8) και η σέντρα (8). Η αξία του είναι 2,9 εκατομμύρια.

Μιχάλης Μπακάκης

Ο Μιχάλης Μπακάκης ανήκει στην Ένωση από την εποχή της Β’ Εθνικής. Μεγαλύτερο προτέρημα του Έλληνα διεθνή είναι η εργατικότητα του (16) και η ταχύτητα του (15), ενώ χρειάζεται βελτίωση στη δύναμη (8) και την ισορροπία (8). Η αξία του είναι 2,8 εκατομμύρια.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Ο Ουκρανός στόπερ με τη μεγάλη ευρωπαϊκή καριέρα πλέον είναι η σημαία της ΑΕΚ. Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι η ψυχραιμία του (16) αλλά και οι κεφαλιές (15). Στα μείον του είναι η ντρίπλα (9) και η επιτάχυνση (8). Η αξία του ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο.

Όγκνιεν Βράνιες

Ο τρελός Βόσνιος της ΑΕΚ που ανήκει στην Άντερλεχτ και αγωνίζεται ως δανεικός στην Ένωση είναι ένα σκυλί του πολέμου. Έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως η γενναιότητα (17), οι κεφαλιές (16) αλλά και η ισορροπία (16). Στα μείον του είναι η επιθετικότητα (19) και η ηγετική ικανότητα (8). Η αξία του είναι 2,3 εκατομμύρια.

Παουλίνιο

Ένας ακόμη Πορτογάλος μπακ της ΑΕΚ. Ο Παουλίνιο έχει στα συν του την εργατικότητα του (15) και τη ταχύτητα του (15). Στα πλην του έχει τη κρίση (9) και τη δημιουργικότητα (10). Η αξία του είναι 1,2 εκατομμύρια.

Στράτος Σβάρνας

Ο Στράτος Σβάρνας είναι από τους μικρούς ηλικιακάα στην άμυνα της ΑΕΚ ενώ έχει πάρει χρόνο συμμετοχής δείχνοντας καλά σημεία γραφής. Στα θετικά βρίσκονται τα τάκλιν (13) και η τοποθέτηση (13), ενώ στα αρνητικά η πρώτη επαφή (8) και η πάσα (9). Η αξία του υπολογίζεται στις 600 χιλιάδες.

ΜΕΣΟΙ:

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς

Ο μικρός που θέλει να ακολουθήσει κατά γράμμα τα χνάρια του πατέρα του. Στα πολύ θετικά του είναι η κίνηση χωρίς τη μπάλα (14) και η τοποθέτηση (13). Στα μείον του τα τάκλιν (9) και η δύναμη (10). Η αξία του ανέρχεται στις 425 χιλιάδες.

Αντρέ Σιμόες

Άλλος ένας παίκτης-σημαία της εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Στα πλεονεκτήματα του η αντοχή (15) και τα τάκλιν (14) ενώ στα μείον θα δούμε την έκταση του άλματός του (7) και τα τελειώματά του (8). Η αξία του είναι 3,1 εκατομμύρια.

Γιάννης Σαρδέλης

Ακόμη ένας παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο μικρός έχει στα συν την τεχνική κατάρτιση του (12) και την ευκινησία (12), ενώ στα πλην έχει τη τοποθέτηση (6) και τα τάκλιν (5). Η αξία του δεν μπορεί να υπολογισθεί λόγω του μικρού της ηλικίας του.

Γιάννης-Φοίβος Μπότος

Παίκτης της ακαδημίας που έχει αγωνιστεί και με τη πρώτη ομάδα. Ο νεαρός μέσος έχει στα πλεονεκτήματα του τη ντρίπλα (13) και τη πρώτη επαφή (13) ενώ στα μείον έχει τη τοποθέτηση (7) και το μαρκάρισμα (6). Η αξία του είναι στις 150 χιλιάδες παρα την ηλικία του.

Κώστας Γαλανόπουλος

Ίσως το μεγαλύτερο περουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή αν υπολογίσουμε τα επιτεύγματα του και το νεαρό της ηλικίας του. Στα θετικά θα βρούμε την αποφασιστηκότητα (16) και τη γενναιότητα (15), ενώ στα αρνητικά τις κεφαλιές (8) και την έκταση του άλματός του (7). Η αξία του ανέρχεται στα 2,1 εκατομμύρια.

Νέναντ Κριστίτσιτς

Ο Σέρβος μέσος με τον Καρέρα στον πάγκο διανυεί τη καλύτερη σεζόν του στην Ένωση. Στα πλεονεκτήματά του θα βρούμε την ομαδικότητα (14) και την αντοχή (14) ενώ στα μειονεκτήματά του τις κεφαλιές (9) και τα τελειώματα (9). Η αξία του είναι 2.1 εκατομμύρια.

Νταμιάν Σιμάνσκι

Ο Πολωνός αγωνίζεται στην Ένωση ως δανεικός από την Ακμάτ Γκρόζνι. Στα προτερήματα του θα βρούμε την εργατικότητα του (15) και την γενναιότητα του (15). Ο τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί είναι οι κεφαλιές (8) και η ντρίπλα (9). Η αξία του είναι στο 1,5 εκατομμύριο.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Πέτρος Μάνταλος

Ο Πέτρος Μάνταλος αγωνίζεται στην Ένωση από τη Β’ Εθνική και είναι ο αρχηγός της ομάδας. Στα θετικά του θα δούμε την ηγετική ικανότητα (15) και την δημιουργικότητα (15) ενώ στα αρνητικά του τα τάκλιν (8) και την έκταση άλματος (7). Η αξία του ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια.

Βίκτωρ Κλωναρίδης

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης διανυεί τη δεύτερη θητεία του στην Ένωση. Ο επιθετικός της Ένωσης έχει στα προτερήματα του τη ταχύτητα (15) και την εργατικότητα (14) ενώ στα μείον του τη συγκέντρωση (9) και τη σέντρα (8). Η αξία του είναι 1,2 εκατομμύρια.

Ευθύμης Χριστόπουλος

Ο Ευθύμης Χριστόπουλος είναι ένας ακόμη παίκτης που προήλθε από τις ακαδημίες της Ένωσης. Στα πλεονεκτήματα του θα συναντήσουμε την αποφασιστηκότητα του (13) και τα τελειώματα του (11). Στα μειονεκτήματα θα βρούμε τις πάσες (8) και τη τοποθέτηση (7). Λόγω της ηλικίας του δεν υπάρχει αξία αγοράς.

Θεοδόσης Μαχαίρας

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας προέρχεται και αυτός από τις ακαδημίες της Ένωσης. Ο νεαρός έχει καλά τελειώματα (11) και αποφασιστηκότητα (12), ενώ χρειάζεται βελτίωση στη συγκέντρωση (8) και τη δύναμη (8). Όπως και στη παραπάνω περίπτωση δεν υπάρχει αξία αγοράς.

Μάρκο Λιβάϊα

Ένας εκ των πολυτιμότερων τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στα πολύ θετικά του Κροάτη θα συναντήσουμε τη γενναιότητα (15) και τη τεχνική κατάρτιση (15), ενώ στα αρνητικά τα τάκλιν (5) και τη τοποθέτηση (8). Η αξία του ανέρχεται σε 5,75 εκατομμύρια.

Νέλσον Ολιβέϊρα

Ο Πορτογάλος φορ ήταν το μπαμ του φετινού καλοκαιριού στην Ένωση. Μεγάλο προτέρημα του Ολιβέϊρα είναι η δύναμη του (15) και τα τελειώματα του (14) ενώ στα μείον του θα βρούμε τη τοποθέτηση (9) και την ηγετική ικανότητα (7). Η αξία του είναι 3,2 εκατομμύρια.

Ντανιέλε Βέρντε

Ο Ιταλός εξτρέμ άργησε αλλά έδειξε το τι είναι ικανός να προσφέρει στην ΑΕΚ. Ο Βέρντε φημίζεται για την ευκινησία του (16) και τη ντρίπλα του (14) ενώ χρειάζεται βελτίωση στην συγκέντρωση (10) και στα τελειώματα (10). Η αξία του υπολογίζεται στα 3,2 εκατομμύρια.

Σέρχιο Αραούχο

Ο αγαπημένος της κερκίδας, Σέρχιο Αραούχο αγωνίζεται στην Ένωση ξανά μετά το πέρασμά του μετά από τη πρωταθληματική χρονιά. Στα συν του Σέρχιο θα βρούμε την επιτάχυνση (15) και τα τελειώματα (14), ενώ στα πλην τη τοποθέτηση (5) και την αποφασιστηκότητα (9). Η αξία του είναι στα 3 εκατομμύρια.