ΑΕΚ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ερασιτεχνική ΑΕΚ: «Καλό ταξίδι, Αιώνιε Νεστορίδη…»

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με ανακοίνωσή της αποχαιρέτησε τον θρύλο του συλλόγου, Κώστα Νεστορίδη.

«Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει την οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη της για το χαμό του θρύλου του Συλλόγου, Κώστα Νεστορίδη. Ο άνθρωπος που αναγέννησε την ποδοσφαιρική ομάδα, που ήρθε ως άλλος Μεσσίας, την έβγαλε από τα πέτρινα χρόνια και την οδήγησε σε τεράστιες δόξες, ο άνθρωπος που όποτε τον χρειάστηκε η ΑΕΚ, βγήκε μπροστά, ο άνθρωπος που υπηρέτησε την ΑΕΚ από όποιο πόστο χρειάστηκε, «έφυγε», αλλά θα είναι πάντα ΕΔΩ, μαζί μας. Άλλωστε, δικός του είναι ο ένας από τους τέσσερις πυλώνες του σπιτιού μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άλλωστε, “…και σαν τον Νεστοριδη κανένας δε θα βγει”!

Ο Κώστας Νεστορίδης γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1930 στη Δράμα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο. Όταν τον κάλεσε η αγαπημένη του ΑΕΚ, δεν μπορούσε να πει «όχι». Για χάρη της έμεινε δύο χρόνια εκτός γηπέδων για να μπορέσει να πάρει το δελτίο του και να φορέσει τη φανέλα του πεπρωμένου του. Οδήγησε την ΑΕΚ στον τίτλο του 1963, στέφοντάς την Πρωταθλήτρια, ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια. Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1964, ενώ συνολικά αναδείχθηκε πέντε διαδοχικές χρονιές πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική (1959-1963), με το όνομά του να γίνεται συνώνυμο του γκολ.

Το 1983 και το 1984, όταν τον κάλεσε και πάλι η αγαπημένη του ΑΕΚ, κάθισε στον πάγκο της για 15 αγώνες, ως υπηρεσιακός τεχνικός. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε υπηρεσιακός Πρόεδρος της ΑΕΚ, βγαίνοντας μπροστά σε ακόμα μία δύσκολη στιγμή του Συλλόγου. Από την πρώτη ημέρα του αγώνα για το χτίσιμο του νέου γηπέδου, πάλι μπροστάρης, παλεύοντας για το καλό της ΑΕΚ.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Κλίνουμε το γόνυ ευλαβικά στον «Νέστορα».

Η ΑΕΚ και κάθε ΑΕΚτζής, σε όλη τη γη, σε ευχαριστεί για όλα όσα πρόσφερες.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Καλό ταξίδι, Αιώνιε Νεστορίδη…»