ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Τόμας Αλαρκόν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Χιλή, η ΑΕΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον νεαρό χάφ.

Η ΑΕΚ συγκαταλέγεται, σύμφωνα με τους Χιλιανούς, στις ομάδες που θα κινηθούν για την απόκτηση του 22χρονου χάφ, Τόμας Αλαρκόν. Ο παίκτης αγωνίζεται στην Χιλή για λογαριασμό της O’Higgins, με το συμβόλαιό του να εκπνέει το 2022. Η περασμένη σεζόν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για τον ίδιο, σημειώνοντας 7 τέρματα και μοιράζοντας μία ασίστ σε 28 συμμετοχές.

Ο παίκτης αγωνίζεται στη θέση του «6», ενώ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας σε περίπτωση ανάγκης.Ο βραχύσωμος μέσος (1,75μ) έχει ως χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού του, την πιεστική, επιθετική άμυνα, επιδιώκοντας συνεχώς το κλέψιμο της μπάλας. Στα προσόντα του, προστίθενται και οι καλές εκτελέσεις πέναλτι.

Αν και μόλις 22 ετών και προερχόμενος από χώρα με «δυνατό» εθνικό συγκρότημα, έχει ήδη σημειώσει 3 συμμετοχές με την εθνική ομάδα ανδρών, ενώ έχει συμμετοχές και με τις ομάδες u23 και u20 της Χιλής.

Η ΑΕΚ σκοπεύει να πάρει παίκτη για τη θέση του «6» αφού η επιστροφή του Σιμόες θα αργήσει πολύ, ενώ η (πιθανότατη) μεταγραφή του Εντσάμ έρχεται ως «έξτρα» κίνηση.  Η περίπτωσή του δεν είναι σαφές  αν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, τόσο γιατί η ΑΕΚ θα ήθελε ο αντι-Σιμόες της να δώσει ύψος στην ομάδα, κομμάτι που ο Τόμας υστερεί, όσο και λόγο υψηλού ανταγωνισμού. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα,  Γρανάδα, Κάδιθ, Χετάφε και ομάδες του Μεξικό ενδιαφέρονται επίσης για τον παίκτη