ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου σχετικά με το Mundobasket 2023

18 μέρες πριν το ξεκίνημα της μεγαλύτερης μπασκετικής διοργάνωσης, η Εθνική βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας για το μεγάλο ραντεβού του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο SPORT24 για της βλέψεις της ομάδας στο τουρνουά, τονίζοντας πως και η τύχη είναι καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ακόμα ένα καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Πιστεύω ότι κάθε φορά ξεκινάμε με την ίδια δίψα, με την ίδια χαρά, με την ίδια ανυπομονησία για αυτό που έρχεται. Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά που είναι εδώ και για όσους έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα φέτος. Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς πολλές προσδοκίες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο”.

“Νομίζω ότι κάθε χρόνο οι στόχοι είναι υψηλοί, καλό είναι να μην επικεντρωθούμε σε αυτό, δεν έχει κανένα νόημα γιατί το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε και να δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Αν πάνε καλά τα πράγματα και φτάσουμε στο τουρνουά, τότε θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και θα δώσουμε σίγουρα τον καλύτερό μας εαυτό”.

Ο πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε πως φέτος πρέπει να παραμείνουν συγκρατημένοι, φέρνοντας ως παράδειγμα το φιάσκο με την Γερμανία στο προηγούμενο Eurobasket: Είδαμε τι έγινε πέρυσι με την Γερμανία, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πάνω από όλα να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα και να δείξουμε μία εικόνα η οποία θα αντιπροσωπεύει κάθε Έλληνα”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην βράβευση του Νίκου Γκάλη στο πρόσφατο φιλικό με την Σλοβενία: Απίστευτο. Τι να πούμε εμείς για τον Νίκο Γκάλη… Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή, ένας άνθρωπος ο οποίος όλοι ξέρουμε τι έχει καταφέρει στον χώρο του μπάσκετ. Είναι μοναδική και πολύ ιδιαίτερη στιγμή”.

Τέλος, μίλησε για τον κόσμο που συνεχίζει να στηρίζει την Εθνική σε κάθε της βήμα: “Είναι πάρα πολύ όμορφο να παίζεις και να νιώθεις ότι έχεις μία χώρα πίσω σου. Είναι εντελώς ξεχωριστό συναίσθημα από οποιονδήποτε σύλλογο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος στηρίζει την Εθνική Ομάδα και είναι μαζί μας. Νιώθουμε την αγάπη του, νιώθουμε την στήριξή τους και ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να τους κάνουμε περήφανους”.