ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-Νούμερο «88»: Από τον Τόζερ στον Γέβτιτς

Η «Ένωση» έκλεισε μια εξίσου μεγάλη μεταγραφή κάνοντας δικό της τον Ντάρκο Γέβτιτς. Ο ίδιος επέλεξε το νούμερο «88». Ποιος ήταν ο προηγούμενος χαφ που το είχε όμως; 

Σήμερα ανακοινώθηκε πως η ΑΕΚ έκανε δικό της, με τη μορφή δανεισμού, τον Ελβετό Ντάρκο Γέβτιτς. Ο ίδιος έγινε γνωστό πως επέλεξε να φοράει το νούμερο «88». Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό μας κάθε φορά είναι ποιος παίκτης του παρελθόντος είχε επιλέξει τον ίδιο αριθμό. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν όχι και τόσο διαδεδομένο. Για να βρούμε τον…εκλεκτό στη συγκεκριμένη θέση έπρεπε να γυρίσουμε αρκετά πίσω.

Τη σεζόν 2006-2007 η ΑΕΚ έκανε δικό της τον τότε χαφ της Φερεντσβάρος Ντάνιελ Τόζερ. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής είχε έρθει με τις καλύτερες περγαμηνές όντας ελπιδοφόρος. Η Ελληνική ομάδα τότε είχε ξοδέψει μάλιστα περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για να αποσπάσει την υπογραφή του. Στην Ελλάδα έμεινε για δύο σεζόν. Η αλήθεια είναι πως έδειξε την ποιότητά του και έκανε «απόσβεση» των χρημάτων του.

Ο ίδιος ήταν μέλος των παικτών που πέτυχαν εκείνη τη συναρπαστική νίκη απέναντι στη Μίλαν. Ο Ούγγρος είχε ξεκινήσει βασικός και αγωνίσθηκε για 66΄ πριν περάσει αλλαγή για τον Ηλία Κυριακίδη. Οι καλές του εμφανίσεις έφεραν, το καλοκαίρι του 2008, την πρόταση της Γκενκ ύψους 750 χιλιάδων ευρώ. Έτσι αποχωρίστηκε τον «Δικέφαλο» και συνέχισε την καριέρα του. Στους Βέλγους ανέβασε τόσο τις μετοχές του όπου «ανάγκασε» τη Τζένοα να βγάλει από τα ταμεία της 3.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Πλέον στην ΑΕΚ ήρθε ο επόμενος χαφ που διάλεξε του συγκεκριμένο νούμερο και όλοι ελπίζουν να βγάλει ασπροπρόσωπους όσους πάλεψαν για την υπογραφή του. Προφανώς η επιλογή του αριθμού δεν δείχνει καμία ομοιότητα απλά αποτελεί ανθρώπινη περιέργεια. Όλοι ευχόμαστε στον Ελβετό να κάνει πράξη όσα είπε και, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ, να επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή.