ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τελευταία αναμέτρηση ΑΕΚ-ΟΣΦΠ για το κύπελλο στα Φιλαδέλεφεια με MVP… Ποντίκη

Ήταν 10 Ιανουαρίου του 2001, όταν η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στο Νίκος Γκούμας για την φάση των 16. Ένας αγώνας ντροπή της διαιτησίας.

10 Ιανουαρίου 2001 και η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαιτητής ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Ποντίκης. Όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μετά το γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη στο 46′, ο Ποντίκης κατήργησε κάθε κανονισμό και κάθε έννοια δικαίου, βλέποντας ότι ο Ολυμπιακός κινδύνευε με δεύτερο γκολ και ενδεχομένως με μια βαριά ήττα που θα τον έβγαζε εκτός Κυπέλλου.

Λίγο μετα το γκολ, αποφάσισε να “πνίξει” ένα πέναλτι του Ανατολάκη στον Ντέμη. Στο 51′ ο Ζήκος αντικρίζει την κόκκινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα που δεν ήταν αντάξιο της ποινής του, ενώ απέβαλε και τον Ντέμη για διαμαρτυρία. Η οργή των παικτών της ΑΕΚ είχε ξεχειλίσει από ένα ανάποδο φάουλ με το οποίο ο διαιτητής είχε κόψει επίθεση της ΑΕΚ, τη στιγμή που ο Ντέμης ήταν έτοιμος να φύγει μόνος του με τον Ελευθερόπουλο μετά από μπαλιά του Τσιάρτα.

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι εννέα παίκτες της ΑΕΚ δεν άντεξαν για πολύ και ήρθε η ισοφάριση στο 68′ με τον Νινιάδη. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν σαν θηρία σε κλουβί έπειτα από αυτά που αντίκριζαν και το κιγκλίδωμα της “σκεπαστής” δεν άντεξε. Ο αγώνας διαικόπη και ήταν τότε που ο Στάθης έδωσε την εντολή “πέστε κάτω”. Τρεις από τους εννέα παίκτες της ομάδας έμειναν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας έληξε με νικητή 0-2 στα χαρτιά τον Ολυμπιακό, καθώς ο κανονισμός προβλέπει διακοπή του αγώνα αν μια ομάδα μείνει με έξι παίκτες.

.