ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Όλες οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου

Δημήτρης Μελισσανίδης και Ίλια Ίβιτς συναντήθηκαν και μίλησαν για όλα τα ζητήματα σχετικά με ζητήματα της νέας σεζόν.

Οι άνδρες έριξαν στο τραπέζι και πήραν σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η ΑΕΚ σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας περιόδου, υπό την παρουσία του Μάσιμο Καρέρα.

Άμεση προτεραιότητα είναι η αγορά των δικαιωμάτων του Νταμιάν Σιμάνσκι. Η ΑΕΚ θα καταβάλει το πόσο των 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά θα κυνηγήσει την μείωση του ποσού, είτε θα προσφέρει τα χρήματα σε δόσεις. Με τον Πολωνό μέσο υπάρχει συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Σέρχιο Αραούχο τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά. Η ρήτρα του ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις πέντε αγώνες πετυχαίνοντας ένα γκολ και αναμένεται να χάσει ένα μεγάλο μέρος των play-offs. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η ΑΕΚ να επιδιώξει εκ νέου δανεισμό από την Λας Πάλμας ή να τον αγοράσει αλλά όχι με ποσό μεγαλύτερο του 1,5 εκατ. ευρώ.Την δεδομένη στιγμή η ισπανική ομάδα δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος αφού δεν υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για τον “Τσίνο”, ενώ η ίδια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Όγκνιεν Βράνιεν έχει κάνει σαφές πως θέλει να παραμείνει για αρκετά ακόμη χρόνια. Το ζήτημα με την Άντερλεχτ θα το χειριστεί ο ίδιος με τον μάνατζερ αδερφό και αναμένεται να ταξιδέψει μέχρι το Βέλγιο προκειμένου να συζητήσουν την αποζημίωση που αναμένεται να λάβει. Στη ΑΕΚ σκοπεύουν να προσφέρουν συμβόλαιο 3 ετών, όμως χωρίς να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ το χρόνο.

Στη θέση του εξτρέμ, το επικρατέστερο όνομα είναι εκείνο του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο ίδιος ψάχνει ένα συμβόλαιο της τάξης των 700-800 χιλιάδες ευρώ ετήσιος, με τον Ίλια Ίβιτς να διαμηνύει πως δύσκολα θα βρει κάτι τέτοιο εν καιρό πανδημίας και το ξεκάθαρισε πως η ΑΕΚ δεν δίνει πάνω από 600.000 ευρώ, ενώ εξετάζει κι άλλες λύσεις.

Ο Νίκλας Χουλτ δεν είναι απίθανο να παραμείνει, όμως η ομάδα αναζητά έναν μπακ με περισσότερες επιθετικές αρετές. Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς της Λέγκια Γκντανσκ είναι μια ικανοποιητική λύση, βέβαια το κασέ του δεν είναι καθόλου κοντά στο πορτοφόλι της Ένωσης (γύρω στις 500.000 ευρώ το χρόνο).

Τέλος, ο Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι φαίνεται πως θα παραμείνει στον σύλλογο, ενώ αντίθετα ο Βίκτωρας Κλωναρίδης ετοιμάζει βαλίτσες για… Κύπρο!