ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kεραμέως: «Ούτε βήμα πίσω για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος»

Η Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κάνει το καθήκον της, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για το άνοιγμα των σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο «αγκάθι» φαίνεται πως είναι η τηλεκπαίδευση μέσω καμερών, με τη Νίκη Κεραμέως να τονίζει πως:

«Κάνουμε το καθήκον μας, λαμβάνοντας μέριμνα για την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλέπουμε αυτή τη δυνατότητα για τα παιδιά που μένουν σπίτι να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία και να μπορούν να συνδεθούν ψηφιακά με την τάξη τους».

Aκόμη υποστήριξε ότι:

«Κάποιοι βρίσκονται σε απόγνωση και ψάχνουν νέες άμυνες. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Από την άλλη εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας κατά αυτόν τον τρόπο στα νέα μέτρα.

Λόγω του συλλαλητηρίου έκλεισαν οι δρόμοι στο Κέντρο της πόλης, η Βασσιλίσης Σοφίας από Σέκερη, η Β. Αμαλίας από Συγγρού και η Σταδίου.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνεχίστηκε με πορεία προς τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: cnn.gr