ΑΕΚ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ξεκάθαρη η ΑΕΚ: «Καμία λύση που δεν έχει πρωταθλητή»

Ξεκάθαρη είναι η θέση της ΑΕΚ όσο αναφορά το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος χάντμπολ, με την ομοσπονδία να καλείται να πάρει μια οριστική απόφαση.

Στη κρίση της αρμόδιας ομοσπονδίας  είναι πλέον η απόφαση για την επόμενη μέρα των φετινών εγχώριων διοργανώσεων. Μετά την πρόσφατη ενημέρωση του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα κλειστά γυμναστήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν τουλάχιστον πριν τις 20 Μαϊου.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε την έναρξη των προπονήσεων σε ανοιχτούς χώρους και για ατομικά αθλήματα χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια δήλωση για τα ομαδικά αθλήματα που διεξάγονται σε «κλειστά». Από όσα ανέφερε ο κ. Αυγενάκης το …μπαλάκι πλέον πέφτει στις αντίστοιχες ομοσπονδίες με την Πολιτεία να ακολουθεί τις εισηγήσεις. «Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των διοργανωτών στα άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) προκειμένου να εξεταστεί και γι’ αυτά η δυνατότητα ατομικών προπονήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο». Πλέον, τον λόγος έχει η ΟΧΕ, που καλείται να αποφασίσει την τύχη των πρωταθλημάτων που διοργανώνει. Όπως όλα δείχνουν η ομοσπονδία αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Η θέση της ΑΕΚ πάντως είναι ξεκάθαρη καθώς έχει μεταφέρει στους αρμόδιους φορείς πως δεν προτίθεται να δεχτεί οποιαδήποτε λύση που δεν περιλαμβάνει την ανάδειξη πρωταθλητή. Η «Ένωση» έχει ξεκαθαρίσει πως είναι υπέρ της συνέχισης των αγώνων του πρωταθλήματος ωστόσο αν χρονικά αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση.

Όσον αφορά το Κύπελλο η διεξαγωγή του επίσης είναι κάτι που προβληματίζει την ομοσπονδία ωστόσο δεν αποκλείεται η μετάθεση του για Σεπτέμβρη. Σε απόλυτη αβεβαιότητα παραμένουν και οι παίκτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα μπορέσουν να ξανά αγωνιστούν.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση το να ξεκινήσουν προπονήσεις τον Ιούνιο και να συνεχίσουν τους αγώνες μέχρι Ιούλιο είναι πρακτικά αδύνατο, καθώς έτσι κινδυνεύει και η προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όλα αυτά αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει το αργότερο μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.